Kinderen in klimpark

Top 5 avonturenparken in Salzburgerland

Deel dit artikel op social media!

In onze vorige blog lazen jullie over de leukste plekken om tijdens de zomervakantie met het gezin op ontdekkingstocht te gaan in Tirol. Ook de vakantieregio Salzburgerland, bekend om haar hoofdstad Salzburg en andere populaire bestemmingen, zoals Hinterglemm, Kaprun en Flachau, kent veel van deze avonturenparken. Lees verder en bekijk de Top 5 avonturenparken voor kinderen in het zonnige Salzburgerland.

1. Expeditie Kodok

Kabouter Kobold Kodok heeft de magische muts van Clown Montelino gestolen. De magische toverkrachten heeft hij overgebracht op kostbare kristallen en vervolgens goed verstopt. Achterhaal jij waar deze geheime locatie op de Reiterkogel in Hinterglemm is? Vind ze terug, want ze zorgen voor geluk, vreugde en goed weer op de berg. Los de tien puzzels op en kraak de geheime code. Gebruik je hersenen en toon moed op deze familiewandeling. Haal aan het einde van de wandeling je sticker op als symbolische onderscheiding voor je missie!

Expeditie Kodok

© Saalbach.com / Mirja Geh

2. Avonturenpark Geisterdorf

Neem vanuit Alpendorf de kabelbaan naar boven en stap vervolgens in de spooktrein naar het Geisterdorf. Op de Geestberg komen de werelden van vier geesten samen: de aardgeesten, vuurgeesten, watergeesten en luchtgeesten. Ervaar wat deze grappige geesten uitspoken op de verschillende stations. Bezoek bijvoorbeeld de spooktoren, het spookkasteel en het spookmeer. En vergeet vooral ook niet te genieten van het adembenemende uitzicht!

Avontuurpark Geisterdorf

© Alpendorf Bergbahnen AG, www.snow-space.com

3. Wagraini’s Grafenberg

Gelegen in de omgeving van Flachau in Oostenrijk, vind je een combinatie van actie, sport en natuur. Volg het avontuurlijke wandelpad en ontdek de verschillende onderdelen in dit avonturenpark. Glij met de 20 meter lange glijbaan naar beneden en ga met een vlot of hangbrug over het water. Geniet ook van de panoramische uitzichten en ontdek het pad van fascinatie. Werk daarnaast mee op de kinderboerderij en verzorg de dieren. Al met al een pad vol met uitdagingen en belevenissen!

Wagraini's Grafenberg

© https://www.wagrain24.at / Urlaub in Wagrain

4. Berg der Sinne

Op de ‘Berg der Sinne’ in Leogang worden je zintuigen optimaal geprikkeld door de vele leuke ervaringen en uitdagingen. Klim en klauter in de speeltuin en bezoek ook de ‘walk-in’ waterval. Op zoek naar meer uitdaging? Leef je dan uit bij de Riders Playground of raas naar beneden met de zomerrodelbaan. Is dit nog niet genoeg? Vlieg dan met de Flying Fox XXL met een snelheid van 130 kilometer per uur over het dal.

Flying Fox XXL

© Saalfelden Leogang Touristik GmbH / Foto Bause

5. Familien- und Freizeitpark

In Kaprun ligt dit familie- en vrijetijdspark direct aan het dalstation van de Maiskogel. Leef je uit bij de skelterbaan, de klimwand en het bikepark. De echte acrobaten kunnen hun sprongen, salto’s en schroeven oefenen op een van de vele springkussens. Ook kunnen kinderen zich uitleven bij de netschommel en de spectaculaire glijbanen. Dit allemaal terwijl ouders zich ontspannen bij de Maisi-Alm.

Familien- und Freizeitpark

© Zell am See-Kaprun Tourismus – https://zellamsee-kaprun.com

Als specialist op het gebied van vakanties naar de Alpen biedt AlpenReizen de leukste familievakanties in de bergen en verzorgen zij voor gezinnen met jonge kinderen of tieners onvergetelijke Alpenvakanties: zorgeloos en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief