Alpe Adria Trail

Welkom bij het ultieme blog over de Alpe Adria Trail, een reis door adembenemende landschappen en diverse culturen. Ga vanuit je stoel op reis naar de Alpen en laat je onderdompelen in deze iconische wandelroute. Hier vind je veel reisverslagen, fotocollages en interviews van degenen die jou voor gingen. Van de besneeuwde toppen in Oostenrijk tot de zonovergoten kust van de Adriatische Zee, de trail belooft bij elke etappe weer andere prachtige uitzichten. Ga jij met ons mee op avontuur? Lees hieronder alle blogs met routebeschrijvingen, ervaringen van andere reizigers en tips van ons. Wij zijn namelijk officiële partner van deze langeafstandsroute. Daarom boek je jouw volledige Alpe Adria Trail vakantie eenvoudig op onze website. Een paar etappes boeken kan natuurlijk ook.

Bordje langs de route

Verslagen van de Alpe Adria Trail route

Jezelf écht uitdagen, genieten van de natuur en onderweg lekker eten. Dat is de Alpe Adria in een notendop. De Alpe Adria Trail route is een van de langste wandelroutes in de Alpen. Van de Oostenrijkse Alpen loop je via Slovenië naar de Italiaanse kust. Wil je weten hoe deze etappes eruitzien en hoe anderen de Alpe Adria Trail route hebben ervaren? Ontdek hieronder alle etappes én reisverslagen van Nederlanders die de tocht al gemaakt hebben.

Lees verder

Het Alpe Adria Trail-avontuur van Judith!

Alweer een aantal weken is Judith terug van haar reis en ze is nog steeds in de wolken. Het was een prachtige tocht. Judith heeft de Alpe Adria Trail route gelopen met vrienden en haar partner, die steeds een deel met haar meeliepen. De Alpe Adria Trail is een langeafstandswandeling door drie landen. Judith had deze wandelvakantie in 2020 geboekt om eens echt een lange wandeltocht te maken. Door corona ging dit helaas niet door, maar dit jaar is het er dan toch van gekomen! Tijdens haar avontuur heeft Judith etappe 1 tot en met 33 van de trail gelopen en ze vertelde mij alles over dit fantastische wandelavontuur. Ben jij benieuwd naar wat zij allemaal heeft meegemaakt tijdens deze wandeling? Lees dan snel verder!

Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief