Juliana Trail met hond

De Alpe Adria Trail wandelen met een hond

Deel dit artikel op social media!

Is je hond je beste vriend en wil je graag samen een meerdaagse wandeltocht maken? De Alpe Adria Trail wandelen met een hond is een onvergetelijke ervaring. Deze langeafstandswandeltocht neemt je mee door Oostenrijk, Slovenië en Italië. Doordat de tocht niet door het hooggebergte loopt is dit een ideale trail om samen met je trouwe viervoeter te wandelen. In deze blog vertellen we je meer over het lopen van de Alpe Adria Trail met je hond, en waar je aan moet denken voordat je op pad gaat.

De Alpe Adria Trail

De Alpe Adria Trail is een langeafstandswandeltocht van 43 etappes. De route loopt van de Grossglockner in Oostenrijk naar de Adriatische kust in Italië. Onderweg loop je door dichte bossen, over indrukwekkende bergen en langs helderblauwe meren. Het wandelen van deze tocht is dus sowieso al een fantastische ervaring.  Samen met je hond wordt het natuurlijk nog leuker! Omdat de route niet door het hooggebergte loopt is de Alpe Adria Trail ideaal om te wandelen met een hond. Het pad is voor de getrainde wandelaar goed te lopen, en je komt geen gevaarlijke passages tegen. Daarnaast ligt het begin- en eindpunt van de meeste etappes een plaatsje in het dal. Zo kun je de route makkelijk bereiken met de auto vanuit Nederland, en is het ook mogelijk om een deel van de trail te lopen.

Portret van hond

Een meerdaagse tocht wandelen met je hond is een onvergetelijke ervaring

Houd er wel rekening mee dat je hond op de gehele route aangelijnd dient te zijn. Daarnaast is het goed om te weten wat je moet doen als je op een alm koeien tegenkomt. Zorg dat je in een grote boog om de koeien heen loopt, met je hond dicht bij je. Komen de koeien onverhoopt toch op je af rennen, laat je hond dan meteen los. Zo bescherm je zowel jezelf als je hond. De koeien zullen namelijk achter je hond aan gaan, maar omdat je hond hard kan rennen kan hij makkelijker weg komen.

Bagagetransport

Tijdens een meerdaagse wandeltocht in de bergen moet je vaak zelf je bagage dragen. Maar omdat de meeste etappes van de Alpe Adria Trail beginnen en eindigen in een dorp is het mogelijk om bagagevervoer bij te boeken. Voor wie de trail met een hond wandelt is dit extra fijn, omdat je zo geen kilo’s aan voer mee hoeft te sjouwen tijdens het wandelen. Je stopt gewoon ’s ochtends voldoende water en eten in je rugzak, en ’s avonds staat de rest van je spullen klaar in je volgende accommodatie. Zo hoeven jij en je trouwe viervoeter alleen maar te genieten van het wandelen van deze prachtige route!

Twee wandelaars op berg met uitzicht

De Alpe Adria Trail neemt je mee langs prachtige vergezichten

Accommodaties

In de plaatsen die je tijdens het lopen van de Alpe Adria Trail aandoet is er over het algemeen ruime keuze uit accommodaties. Of je nou op zoek bent naar een simpel pension, of liever overnacht in een luxe hotel – het kan allemaal. Helaas zijn honden niet in alle accommodaties welkom. Maar doordat er genoeg aanbod is aan accommodaties, is er altijd wel een plekje te vinden waar jij en je wandelmaatje kunnen overnachten. Als officiële partner van de Alpe Adria Trail in Nederland kan AlpenReizen je helpen met het zoeken van geschikte accommodaties, ook als je de tocht gaat wandelen met een hond.

Hond ligt in gras naast meer in de bergen

Even bijkomen aan een meer in de bergen

Trainen

Als je een meerdaagse wandeltocht gaat maken met je hond, moet je niet alleen jezelf maar ook je hond goed voorbereiden. De etappes van de Alpe Adria Trail zijn gemiddeld zo’n 20 kilometer lang. Hoe beter je conditie en die van je hond, hoe meer plezier jullie allebei zullen beleven aan dit avontuur. Bereid je voor door een aantal keer een lange dagtocht te maken in Nederland, en neem je hond mee. Door samen langere tochten te maken leer je je hond ook beter kennen, en leer je aan te voelen wat hij of zij aan kan en wanneer het tijd is voor een pauze. Zorg daarnaast dat je je hond goed onder controle hebt, om te voorkomen dat hij impulsief reageert op onvoorspelbare situaties.

Zin gekregen om de Alpe Adria Trail te wandelen met een hond?

Als officiële partner van de Alpe Adria Trail kan AlpenReizen jouw vakantie op de trail geheel op maat samenstellen. Zo beleven jij en je trouwe viervoeter samen een geweldig avontuur. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 00 97 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief