Alpe-Adria-Trail etappe 36

Alpe-Adria-Trail etappe E36 – Lipica naar San Dorligo della Valle / Dolina

Deel dit artikel op social media!

De voorlaatste etappe, de Alpe-Adria-Trail etappe E36, begint in Lipica in Slovenië en loopt langs de rand van het karstplateau. Naast de Lipizzaner paarden is het prachtige Val Rosandra (Dolina Glinščice), een natuurgebied met tal van natuurlijke en culturele monumenten, een hoogtepunt van deze route. Nadat de bergen Kokos en Veliko Gradišče zijn gepasseerd, eindigt deze wandeling uiteindelijk in San Dorligo della Valle (Dolina), aan de rand van Triëste, waar je de geur van de zee al kan ruiken.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-e36-route

Etappe E36 (42e van de 43) op de kaart. Afstand: 19,6 km. Wandeltijd: 7 uur

alpe-adria-trail-etappe-e36-1-top-kokos

De voorlaatste dag! Dit is de laatste ’top’ van de trail: Kokoš (674m)

alpe-adria-trail-etappe-e36-2-afdalen-veldwegen

Afdalen over veldwegen en een oud spoortracé

alpe-adria-trail-etappe-e36-3-

Blijft verrassend wat je onderweg zoal tegenkomt

alpe-adria-trail-etappe-e36-4-tunnel-val-rosandra

Tunnel van de voormalige spoorlijn in Val Rosandra

alpe-adria-trail-etappe-e36-5-waterval-val-rosandra

Even voorbij de 36-meter hoge waterval in Val Rosandra eindigt de etappe bij een leuke B&B in Valle. Morgen het laatste deel van de Alpe Adria Trail route… 😅😢

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief