Alpe-Adria-Trail etappe E33

Alpe-Adria-Trail etappe E33 – Gradisca d’Isonzo naar Duino

Deel dit artikel op social media!

Het ruwe karstlandschap domineert het gehele verloop van de route van deze etappe, totdat deze steil afdaalt tot de zee bij Duino, waarbij je in de voetsporen loopt van de beroemde dichter Rainer Maria Rilke. In dit gebied rond Gradisca heeft vooral de rivier Isonzo historische gezien een bijzondere betekenis. Ondergrondse waterlopen uit het stroomgebied van de Isonzo stijgen hier bovendien naar de oppervlakte, waardoor ongebruikelijke karstmeren zijn ontstaan tussen Doberdò en Monfalcone . Met de kliffen van Duino, die de markante setting vormen voor het gelijknamige kasteel, wordt voor de eerste keer de Adriatische Zee bereikt én de beroemde punt van de provincie Triest!

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. Tip: bekijk hier alle fotoverslagen.

alpe-adria-trail-etappe-e33-route

Etappe E33 (39e van de 43) op de kaart. Afstand: 27,1 km. Wandeltijd: 7u30min

alpe-adria-trail-etappe-e33-lago-di-doberdo

De dag van Lago di Doberdò en de verdwenen eetgelegenheden…

alpe-adria-trail-etappe-e33-selfie

29 kilometer lopen en 35 graden in de brandende zon. Lunch? Een ontbijt en een banaantje zijn genoeg 😉

alpe-adria-trail-etappe-e33-adriatische-zee

Na bijna te zijn verdwaald in de duinen van Duino, is daar eindelijk de Adriatische Zee

alpe-adria-trail-etappe-e33-oude-kasteel-duino

De ruïnes van het oude kasteel van Duino, dat dateert uit de 11e eeuw

alpe-adria-trail-etappe-e33-castello-di-duino

Het beroemde Castello di Duino uit de 14e eeuw, waar de Duitse dichter Rainer Maria Rilke verbleef, toen hij zijn gedichtencyclus Elegieën van Duino (‘Duineser Elegien’) na een periode van 10 jaar voltooide.

alpe-adria-trail-etappe-e33-uitzicht

Genieten van een schitterend uitzicht!

alpe-adria-trail-etappe-e33-7

Prachtig!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief