Alpe-Adria-Trail etappe E31

Alpe-Adria-Trail etappe E31 – Šmartno naar Cormons

Deel dit artikel op social media!

De route begint in het dorp Dobrovo, in het midden van het heuvelachtige gebied van Brda, dat beroemd is om de grootste wijnkelder in Slovenië en het gracieuze kasteel uit de Renaissance. Het pad leidt naar de middeleeuwse plaats Šmartno en vervolgens door de dorpen Kozana en Medan en uiteindelijk weer over de Italiaanse grens. Dit heuvelachtige gebied tussen de Alpen en de Adriatische Zee is gelegen op het kruispunt van drie culturen, de Slavische, Romaanse en Germaanse. De lokale bevolking staat bekend om haar gastvrijheid, tradities en gastronomie. De etappe eindigt in Cormòns, het economische en culturele centrum van deze vruchtbare wijnstreek.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail wandelroute te lopen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-e31-route

Etappe E31 (37e van de 43) op de kaart. Afstand: 15,1 km. Wandeltijd: 5 uur

alpe-adria-trail-etappe-e31-vesting-smartno

Vertrokken uit de vesting Šmartno met zijn zeven verdedigingstorens

alpe-adria-trail-etappe-e31-middeleeuwse-nederzetting-smartno

In deze middeleeuwse nederzetting zijn de belangrijkste kenmerken van de 15e en 16e eeuw grotendeels bewaard gebleven, waaronder de ‘gase’ (smalle steegjes), ‘ganki’ (houten balkons), ‘žbatafurji’ of ‘spahnjenice’ (soort aangebouwde keuken) en geschilderd elementen onder de overhangende daken

alpe-adria-trail-etappe-e31-lunch-medana

Heerlijke lunch in Medana!

alpe-adria-trail-etappe-e31-4

Prachtig uitzicht over de uitgestrekte wijnvelden

alpe-adria-trail-etappe-e31-italie

Vandaag weer terug naar Italië

alpe-adria-trail-etappe-e31-7

Kon het niet laten… 🙂

alpe-adria-trail-etappe-e31-cormons

Geëindigd in de vlakte van Cormòns. Nog maar 121 kilometer tot Muggia… 😅

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief