Alpe-Adria-Trail etappe E30

Alpe-Adria-Trail etappe E30 – Breg bei Golo Brdo naar Šmartno

Deel dit artikel op social media!

Het gebied Brda strekt zich uit van het uiterste westen van Slovenië tot aan de zuidelijke vlakte van Friuli. Het is een idyllisch wijngebied met tal van natuurlijke en culturele attracties. De route begint in het dorp Breg in de buurt van Golo Brdo en slingert vervolgens door de dorpen Vrhovlje in Kožbani, Fojana en Dobrovo, het centrum van de regio Brda. Na een korte trip naar de uitkijktoren Gonjače eindigt deze etappe in het pittoreske dorpje Šmartno, één van de mooiste culturele monumenten van Slovenië.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. Wil je alle foto’s bekijken? Dat kan via ons overzicht met fotoverslagen van de Alpe Adria.

alpe-adria-trail-etappe-e30-route

Etappe E30 (36e van de 43) op de kaart. Afstand: 25,8 km. Wandeltijd: 6u45min

alpe-adria-trail-etappe-e30-agriturismo-breg

Vertrek bij de sfeervolle agriturismo Turistična kmetija Breg

alpe-adria-trail-etappe-e30-wijnplantages

De etappe van vandaag gaat op en neer door de wijnplantages van Brda

alpe-adria-trail-etappe-e30-wijngaarden-brda

In de verte zijn de bergen, het vlakke land en zelfs de Adriatische Zee zichtbaar!

alpe-adria-trail-etappe-e30-kasteel-grad-dobrovo

Grad Dobrovo, het beroemde drie etages tellende kasteel, dat tegenwoordig onderdak biedt aan het Goriška Museum (Goriški Muzej), een restaurant en een wijnkelder met naar verluidt sublieme wijnen uit de Goriška Brda regio

alpe-adria-trail-etappe-e30-selfie

Sinds vandaag heeft Slovenië er een nieuw bospaadjes bij (en ik wat krassen op armen en benen…). Bij aankomst in Šmartno staat de teller op 27,5 kilometer. Nog 7 etappes te gaan!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief