Alpe-Adria-Trail etappe E29

Alpe-Adria-Trail etappe E29 – Cividale naar Breg bei Golo Brdo

Deel dit artikel op social media!

Deze etappe vertrekt vanuit Cividale del Friuli, uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed en een ware parel. De stad, die stamt uit de Keltische tijd, is rijk aan monumenten uit de late Middeleeuwen, kerken en musea met een schat aan bijzondere kunstwerken. Vanuit Cividale loopt de Italiaans-Sloveense etappe door de heuvels van de Colli Orientali del Friuli, door het lieflijke gebied van Albana naar Prepotto en uiteindelijk door het magische landschap van de regio Brda met een prachtige natuur en een geweldig uitzicht op de zee en over Friuli.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-e29-route

Etappe E29 (35e van de 43) op de kaart. Afstand: 13,1 km. Wandeltijd: 4u15min

alpe-adria-trail-etappe-e29-duivelsbrug-natisone-cividale-del-friuli

De beroemde ‘Duivelsbrug’ over de rivier Natisone, het symbool van Cividale del Friuli

alpe-adria-trail-etappe-e29-brommer

Deze heeft ook z’n beste tijd gehad 🙂

alpe-adria-trail-etappe-e29-selfie-verjaardag

Speciaal voor mijn verjaardag een korte etappe door de Colli Orientali del Friuli!

alpe-adria-trail-etappe-e29-vlakke-route

Lekker vlak, prima weertje, niet te warm en altijd een wijnboerderij in de buurt

alpe-adria-trail-etappe-e29-verjaardag

Overnachten doe ik vandaag in Slovenië op een Tourist Farm, in een oase van rust, waar ik samen met mijn nieuwe AAT-vrienden, waarvan ook iemand jarig is, het glas hef op weer een nieuw levensjaar!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief