Alpe Adria Trail

Alpe-Adria-Trail etappe E19 – Gerlitzen Alpe naar Ossiach

Deel dit artikel op social media!

De 19e etappe is een afdaling vanaf de Gerlitzen Alpe naar het culturele Ossiach. De route loopt grotendeels door een bos met fris geurende sparren en lariksen en biedt hier en daar een spectaculair uitzicht over het omliggende berglandschap en de smaragdgroene Ossiacher See. Tijdens het wandelen zorgt het klateren van de watervallen, een Kärnter Jause en het getjilp van de vogels in de Bleistätter Moor voor verlichting. Aangekomen in Ossiach wordt de inspanning rijkelijk beloond met onder meer Alt-Ossiach, de abdij van Ossiach en niet in de laatste plaats het stadje zelf, dat bekend staat om de Carinthische Sommers, een jaarlijks muziek- en cultuurfestival in Ossiach met duizenden bezoekers, de Carinthischen Musikakademie, maar natuurlijk ook de prachtige Ossiacher See.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-19-route

Etappe E19 (19e van de 43) op de kaart. Afstand: 16,6 km. Wandeltijd: 6 uur.

alpe-adria-trail-etappe-19-uitzicht

Het mooiste uitzicht op de Gerlitzen Alpe.

alpe-adria-trail-etappe-19-selfie

Selfie @gerlitzenalpe

alpe-adria-trail-etappe-19-deur

Na bijna drie uur door de bossen lopen en nagenoeg niemand tegenkomen. Degene die ik tegenkwam meteen gestrikt voor deze foto bij het ‘Pfad der Philosphen’.

alpe-adria-trail-etappe-19-ossiacher-see

Heerlijk geluncht bij Kathrins Buschenschenke met een prachtig uitzicht op de Ossiacher See!

alpe-adria-trail-etappe-19-kaartje

Bij aankomst in het hotel verrast met een kaartje uit Nederland …. 😊

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief