Alpe-Adria-Trail etappe E17

Alpe-Adria-Trail etappe E17 – Bad Kleinkirchheim naar Arriach

Deel dit artikel op social media!

De 17e etappe brengt je van het Wasser-Sinnespark in Bad Kleinkirchheim naar de Waldtratte berghut op de Kaiserburg. De route loopt via de machtige pieken van de Wöllaner Nock naar het geografische middelpunt van Karinthië in de gemeente Arriach.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-17-route

Etappe E17 (17e van de 43) op de kaart. Afstand 17,8 km. Wandeltijd: 7u15min.

alpe-adria-trail-etappe-17-kerkje-bad-kleinkirchheim

Vanuit Bad Kleinkirchheim passeer ik dit mooie kerkje, waarna de wandeling vrij steil omhoog loopt door het bos. Ik had de kabelbaan kunnen nemen, maar ben toch gaan lopen.

alpe-adria-trail-etappe-17-bord

Na wat gegeten te hebben in de Kaiserburg (een lelijk betonnen ding trouwens) weer verder met de tocht richting de Wöllaner Nock (2.145m). Wat een drukte daar! Snel doorgelopen naar de Vorderer Wöllaner Nock (2.090m).

alpe-adria-trail-etappe-17-kruis

Op de top van de Vorderer Wöllaner Nock (2.090m).

alpe-adria-trail-etappe-17-uitzicht

Prachtig uitzicht over het dal

alpe-adria-trail-etappe-17-bord-naar-middelpunt-karinthie

Het blijft goed opletten met die bordjes 🙂

alpe-adria-trail-etappe-17-geografisch-middelpunt-karinthie

Het geografische middelpunt van Karinthië

alpe-adria-trail-etappe-17-kerk-arriach

Aangekomen in het idyllische dorpje Arriach, heb ik toch weer aardig wat kilometers en hoogtemeters afgelegd. En dat weer met tropische temperaturen….

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief