Alpe-Adria-Trail etappe E16

Alpe-Adria-Trail etappe E16 – Falkerthaus / Lärchenhütte naar Bad Kleinkirchheim

Deel dit artikel op social media!

De 16e etappe is een uitzichtrijke route, waarbij je onderweg wordt getrakteerd op de bijzondere geur en kleur van de Alpen valeriaan en waarbij je volop kunt genieten van ‘het goud’ van de Nockberge. Vanaf het Falkerthaus leidt de route via de Hundsfeldscharte naar de Falkertsee en de Rödresnock. De geur van de valeriaan volgend, wandel je over de Schwarzkofel en vanaf daar door naar Bad Kleinkirchheim.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-16-route

Etappe E16 (16e van de 43) op de kaart. Afstand: 19,2 km. Wandeltijd: 8u15min.

alpe-adria-trail-etappe-16-larchenhutte

Het begin van de wandeling van vandaag en mijn overnachtingsplek van gisteren, de Lärchenhütte. Ook vandaag vormt de route een echte bergwandeling, wederom door de Nockberge.

alpe-adria-trail-etappe-16-zon

Op weg naar de Rödresnock (2.310 meter).

alpe-adria-trail-etappe-16-selfie

Wat een geweldige dag: op en top genieten!

alpe-adria-trail-etappe-16-top-rödresnock

Hoogtepunt van de dag (en de trail tot nu toe) is de Rödresnock (2.310 meter).

alpe-adria-trail-etappe-16-uitzicht-rödresnock

Echt een schitterend uitzicht vanaf deze top! Vervolgens wordt de daling ingezet: in totaal 1.805 hoogtemeters naar beneden tot in Bad Kleinkirchheim.

alpe-adria-trail-etappe-16-bord-nationaal-park-nockberge

Terug in de bewoonde wereld… Weer een prachtervaring rijker!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief