Alpe-Adria-Trail etappe E15

Alpe-Adria-Trail etappe E15 – Langalmtal naar Falkerthaus / Lärchenhütte

Deel dit artikel op social media!

De 15e etappe loopt door een van de mooiere regio’s van het Nockberge Nationaal Park en wordt gekenmerkt door de variëteit aan heerlijk geurende bloeiende bloemen, wat het resultaat is van het kalkrijke kristallijne gesteente. Maar liefst drie toppen moeten overwonnen worden voordat je de eindbestemming van deze wandeling, het Falkerthaus, bereikt: de Predigerstuhl (2.170 meter), de Pfannock (2.254 meter) en de Mallnock (2.226 meter).

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. Ontdek via deze link de volledige route en reisverslagen.

alpe-adria-trail-etappe-15-route

Etappe E15 (15e van de 43) op de kaart. Afstand: 14,2 km. Wandeltijd: 6u45min.

alpe-adria-trail-etappe-15- pfannock

Vertrek op 1.655 meter hoogte, onderlangs de Zunderwand, dan via rotsachtige velden en geitenpaadjes klimmen naar de Predigerstuhl (2.197 meter). Na een korte afdaling richting de top van de Pfannock (2.254 meter)

alpe-adria-trail-etappe-15-route-bewegwijzering

Een bergwandeling zoals een bergwandeling hoort te zijn. Op naar de volgende top!

alpe-adria-trail-etappe-15-paal-mallnock-klomnock

Het bord richting de Mallnock. Eerst een daling, om vervolgens de klim in te zetten naar de Mallnock, met als bonus (ligt n.l. niet op de officiële route) de Klomnock (2.331 meter). Prachtige uitzichten!

alpe-adria-trail-etappe-15-bos-wandelaars

Dalen door een heerlijk groen landschap met een aantal andere wandelaars.

alpe-adria-trail-etappe-15-larchenhutte

Eindpunt voor vandaag: de Lärchenhütte op 1.670 meter. Moe maar zeer voldaan!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief