Alpe-Adria-Trail etappe E13

Alpe-Adria-Trail etappe E13 – Millstätter Alpe naar Döbriach

Deel dit artikel op social media!

De 13e etappe is een wandeling door de weelderige alpenweiden langs het Millstätter hoogtewandeling pad en prikkelt alle zintuigen. Met een prachtig uitzicht op de Millstätter See volg je de met kiezelstenen geplaveide paden door de glooiende heuvels, totdat je de uiteindelijk de romantische en voor velen de geliefde Millstätter See bereikt.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-13-route

Etappe E13 (13e van de 43) op de kaart. Afstand: 22,1 km. Wandeltijd: 7u45min.

alpe-adria-trail-etappe-13-weg-der-liebe

Na een goede nacht in de Alexanderhütte gaat het via de ‘Weg der Liebe’ weer omhoog naar de Kamplnock (2101m)

alpe-adria-trail-etappe-13-kamplnock

Al snel bereik ik Kamplnock, wat meteen het hoogste punt van deze etappe is. Na deze top te hebben bereikt is het grotendeels bergafwaarts terug naar de Milstättersee.

alpe-adria-trail-etappe-13-top

Op de top is het nog fris met wat motregen, later breekt de zon gelukkig door

alpe-adria-trail-etappe-13-uitzicht-nockberge

Genietmomentje op de top met een fantastisch uitzicht

alpe-adria-trail-etappe-13-granattor

De Granattor, waarvan de pijlers zijn gevuld met tonnen granaatsteen, dat symbolisch de poort vormt tussen de Nockberge en de Hohe Tauern

alpe-adria-trail-etappe-13-granattor-uitzicht-nockberge

Als je onder de Granattor doorloopt kijk je uit over de groene Nockberge, als je je omdraait zie je de witte toppen van de Hohe Tauern, die we nu letterlijk de rug toekeren en de route verder naar het Zuiden volgen

alpe-adria-trail-etappe-13- (8)

Hier zie je pas goed hoe groot de Millstätter See is

alpe-adria-trail-etappe-13-groene-weiden-warm

Hoe verder ik afdaal, hoe warmer het wordt. In het dal stijgt het kwik tot zo’n 30 graden, in combinatie met de afstand van ruim 25 kilometer toch weer een pittige dag!

alpe-adria-trail-etappe-13- (9)

Aangekomen in Döllach bij het eindpunt van deze etappe. Moe maar zeer voldaan!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief