Alpe-Adria-Trail etappe E09

Alpe-Adria-Trail etappe E09 – Danielsberg naar Hühnersberg

Deel dit artikel op social media!

De 9e etappe is de laatste wandeling door het Hohe Tauern park, waar sagen en legendes hoogtij vieren. De oeroude Danielsberg, de met legendes omgeven Barbarbossakloof en de kleine witte pilgrimkerk St. Maria in Hohenburg hebben allemaal veel verhalen te vertellen en vormen de highlights tijdens deze wandeling, waarbij je vanuit het pitoreske Mölltal naar het idyllisch Drautal wordt gevoerd.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn Alpe Adria fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-9-route

Etappe E09 (9e van de 43) op de kaart. Afstand: 19,7 km. Wandeltijd: 6u15min.

alpe-adria-trail-etappe-9-danielsberg-herculeshof

De waard van Herkuleshof, die bij vertrek uit Daniëlsberg antwoordt: “Ivo, je moet je haasten!”, als antwoord op de vraag hoe hij de kans op onweer vandaag inschat. En als je dit ziet snap je wel waarom ik niet zoveel haast had om te vertrekken… De boomwortels en rotsen liggen er een stuk gladder bij zodra het nat is. En ik dacht aanvankelijk nog dat het wel mee zou vallen met het weer door het waterige zonnetje in het dal.

alpe-adria-trail-etappe-9-barbarosa-schlucht

Afslag naar de Barbarbossakloof. In de verte wel erg donkere wolken te zien en heb mezelf afgevraagd of het verstandig is om de kloof in te gaan. Toch maar gedaan. Boven aan de kloof in een wolk regen terecht gekomen en maar dacht dat het wel meeviel want het onweer lijkt ver weg.

alpe-adria-trail-etappe-9-waterval-barbarossaschlucht

Waterval in de Barbarossaschlucht, waar het water met grote kracht naar beneden klettert.

alpe-adria-trail-etappe-9-onweer-selfie

Ik ben toch ingehaald door het onweer. Balen en heel snel doorlopen.

alpe-adria-trail-etappe-9-eindpunt-regen

Het eindpunt van deze etappe! Het hotel is dichtbij, maar toch als een verzopen kat aangekomen bij het hotel.

alpe-adria-trail-etappe-9-uitzicht-hotel

Ondanks al de regen wordt het uitzicht er niet minder van. Eenmaal in het hotel aangekomen was ik blij toen ik erachter kwam dat het echt slechte weer nog blijkt te komen. Later die dag hoor ik van andere trail lopers dat zij hetzelfde hebben meegemaakt. Dat schept een band 🙂 Het super uitzicht vanuit het hotel over de Milstätter See doet de ontberingen van deze dag snel vergeten!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief