Alpe Adria Trail Etappe 6

Etappe 06 Alpe Adria Trail: Innerfragant naar Mallnitz

Deel dit artikel op social media!

De jongeren gaan richting de gletsjer om daar te skiën en te genieten van het mooie weer. We zouden graag aansluiten om de schitterende witte wereld daarboven te ontdekken, maar wij hebben iets minstens zo leuks op de planning staan: een nieuwe etappe van de Alpe Adria Trail! Een nieuwe dag betekent een nieuw avontuur; vandaag wandelen we langs een aantal mooie en sfeervolle hutten, van waar we kunnen genieten van panoramische uitzichten op de bijzondere bergwereld.

Afra en George Steenvoorde zijn via AlpenReizen de uitdaging aangegaan om de 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. In haar blogs neemt Afra ons mee in hun avontuur. Elk deel van de route heeft ze met veel passie omschreven. Ook de mooie foto’s van Afra vind je terug in de blogs. De volledige fotoroute vind je hier en onderaan de blog. Laat je meenemen in hun unieke Alpenavontuur!

Authentieke berghutten

Gisteren zijn we aangekomen in het leuke dorpje Innerfragant, dat bestaat uit een handvol pensions. Echt een paradijs voor wintersporters, aangezien je hier zelfs in de zomer kunt skiën op de gletsjers! We hebben een fijne nacht gehad en gaan om 7 uur al heerlijk ontbijten. De eigenaren van het verblijf brengen ons met de auto naar een ander startpunt, omdat een gedeelte van de route is afgesloten. We worden afgezet in het dorp Flattach en we vinden al snel een bospad dat ons naar de eerste berghut van de dag leidt. We wandelen bergopwaarts, kijken tussen de bomen door en genieten van prachtige uitzichten!

Etappe 6 Alpe Adria Trail

Onderweg komen we een Duits stel tegen en na een gezellig gesprek gaan we weer verder. We naderen het hoogste punt van deze etappe: 1.535 meter hoog. Hier zien we een schitterende, maar zeer oude berghut: zelfs het dak is van hout! Dit is alleen niet de hut waar we naar opzoek zijn, dus wandelen we weer verder. Nog even wandelen tot we bij de Himmelbauer arriveren, ook weer zo’n prachtige authentieke berghut. Eenmaal aangekomen genieten we op het terras in het zonnetje van een verrukkelijke apfelstrudel met vanillesaus!

Indrukwekkende bezienswaardigheden Alpe Adria Trail

Na een prettige pauze in de zon gaan we verder. We vervolgen de route en wandelen over een smal bospad met veel boomwortels. Mooi om te zien maar ook een uitdaging om overheen te wandelen! We lopen verder en naderen het dal. In de verte kunnen we Mallnitz al zien! Een tip: bekijk de spoortunnel van 8,5 kilometer lang, die dwars door de bergen heen gaat. Het spoor is in 1909 aangelegd en het is zeer indrukwekkend om te zien! We wandelen verder langs de Mallnitzbeek richting het dorp. Eenmaal aangekomen bij de zuilen, tikken we de route af. Bij ieder begin- en eindpunt van de 43 wandeletappes staan drie informatiezuilen. De zuilen vertegenwoordigen de drie landen; Oostenrijk, Slovenië en Italië. Hier vind je interessante informatie over de omgeving, de Alpe Adria Trail en de wandelroute.

Etappe 6 Alpe Adria Afra

Eenmaal aangekomen, staat ons een verrassing te wachten: het is feest in Mallnitz! De dames wandelen in hun dirndl en de heren in hun lederhosen. De plaatselijke blaaskapel speelt prachtige muziek in de biergarten. Een jongedame legt mij uit waar de knoop in de dirndl voor staat: rechts is getrouwd, links is vergeven en midden is vrij. Hier heb je geen datingapp nodig! Het was een fijne dag, we gaan genieten van het feest en daarna even uitrusten bij ons verblijf!

Ben je geïnteresseerd in nog meer foto’s van deze etappe? Bekijk dan het fotoblog van Ivo! Ook hij heeft de gehele trail gelopen en zijn ervaringen vastgelegd in foto’s.

Verschillende varianten van de Alpe Adria Trail

Voor wie niet de gehele trail in een keer wil of kan lopen, zijn er verschillende korte en middellange varianten. Daarnaast bieden we je de optie om een (deel van de) trail op maat te wandelen. Wij stellen dan een reis samen op basis van jouw wensen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: bel ons op 010-7670097, mail naar info@alpenreizen.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

 

AlpenReizen nieuwsbrief