Alpe-Adria-Trail Circular Tour R06

Alpe-Adria-Trail Circular Tour R06 – Rifugio Zacchi naar Krajnska Gora

Deel dit artikel op social media!

Van Rifugio Zacchi leidt het pad onder de toppen van de Ponze bergkette naar de Monte Svabezza. Terug in de vallei, na de Weißenfelser meren, passeer je de grens met Slovenië en loop je het Sava-dal in. Het is bovendien een wandeling met sportieve mijlpalen: de route loopt over wandelpad 9 (Via Alpina) langs de indrukwekkende skischans in Planica naar het Zelenci natuurgebied, met als eindbestemming Kranjska Gora, dat internationaal al jaren een rol van betekenis heeft als locatie van de Ski World Cup.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. Lees hier alle reisverslagen.

alpe-adria-trail-circular-tour-stage-r06-route

Circular Tour etappe R06 (27e van de 43) op de kaart. Afstand: 16,2 km. Wandeltijd: 6 uur.

alpe-adria-trail-circular-tour-r06-wolken

Vandaar voert de trail van Italië naar Slovenië. Ongetwijfeld prachtig, maar door regen en laaghangende wolken is vandaag weinig te zien van de omgeving. En wat worden die boomwortels verrekte glad als het nat is…. 🙈

alpe-adria-trail-circular-tour-r06-bewegwijzering

De bewegwijzering is hier heel goed, met iedere kilometer een bordje met het resterend aantal kilometers.

alpe-adria-trail-circular-tour-r06

Ondanks de laaghangende bewolking, een prima wandeling

alpe-adria-trail-circular-tour-r06-mist

Het mooie uitzicht moet ik er alleen wel bij denken…

Regenjas heb ik in ieder geval niet voor niets meegenomen 🙂

alpe-adria-trail-circular-tour-stage-r06-6

Na regen….

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief