Alpe-Adria-Trail Circular Tour R05

Alpe-Adria-Trail Circular Tour R05 – Tarvisio naar Rifugio Zacchi

Deel dit artikel op social media!

De 5e wandeling van de Circular Tour, van Tarvisio naar de berghut Zacchi (Rifugio Zacchi), wordt gekenmerkt door het fascinerende hooggelegen dal van Weißenfelser meren (Laghi di Fusine) en de klim naar Rifugio Zacchi. De populaire Weißenfelser meren, gelegen aan de voet van het machtige Mangart bergmassief, geeft afhankelijk van het seizoen de bergen en meren verschillende spiegelende lichteffecten, wat imposante plaatjes oplevert.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-circular-tour-stage-r05-route

Circular Tour etappe R05 (26e van de 43) op de kaart. Afstand: 18,8 km. Wandeltijd: 7 uur.

alpe-adria-trail-circular-tour-r05-laghi-di-fusine

Laghi di Fusine, waarbij de natuur qua kleuren put uit een oneindig rijke verfdoos, wat het bos en de meren unieke tinten geeft

alpe-adria-trail-circular-tour-r05-weissenfelser-meren

Wat een prachtig gebied!

alpe-adria-trail-circular-tour-r05-selfie

Het leek zo’n rustige etappe via de Weissenfelser Seen naar de Zacchi Hütte. Het venijn zit echter aan het eind… 500 hoogtemeters op iets meer dan 2 kilometer… Dat hakt erin… 😅

alpe-adria-trail-circular-tour-r05-pasta

Een goede Italiaanse pasta gaat er dan wel in!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief