Alpe-Adria-Trail Circular Tour R02

Alpe-Adria-Trail Circular Tour R02 – Warmbad Villach naar Nötsch / Feistritz

Deel dit artikel op social media!

Deze 2e wandeling, de Alpe-Adria-Trail Circular Tour R02, volgt een historisch pad vanaf Warmbad-Villach naar het Gailtal. Het contrast tussen de brede vlakke vallei met deels steile berghellingen en de overblijfselen uit de Romeinse tijd maken deze wandeling bijzonder. Op weg naar Feistritz an der Gail leidt deze etappe langs de 2.166m hoge Dobratsch, het eerste natuurpark van Karinthië met het Schütt-gebied, de indrukwekkende getuigenis van de aardverschuiving in 1348 en heden ten dage de thuisbasis van vele zeldzame dier- en plantensoorten.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-ronde-etappe-2-r02-route

Etappe R02 van de Circular Tour (23e van de 43) op de kaart. Afstand: 19,9 km. Wandeltijd: 6u15min.

alpe-adria-trail-ronde-etappe-r02-romerweg-federaun

Een rustig dagje lopen over de Römerweg naar Federaun en van daar langs de Gail richting Nötsch

alpe-adria-trail-ronde-etappe-r02-waterval

Waterval in het Schütter Wald

alpe-adria-trail-ronde-etappe-r02-wolken

Langs de Drau. De bergen blijven vandaag gehuld in wolken….

alpe-adria-trail-ronde-etappe-r02-beren

Beren in de Alpen!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief