Actieve gezinsvakantie Val di Sole van Ilse en haar familie

Deel dit artikel op social media!

Ilse ging met haar man en drie kinderen naar het zonnige Val di Sole voor een heerlijke actieve familievakantie met leuke activiteiten. Ze kozen voor de Family Active Val di Sole. Wij spraken haar na afloop van deze toffe vakantie. Lees snel verder en laat je meenemen in het Alpenavontuur van familie de Wit.

Family Active Val di Sole

Zoals je deze zomer wel vaker hoorde, wilde ook familie de Wit deze zomer eigenlijk een verre reis maken. Zuid-Afrika stond in 2020 al op de planning, maar dat mocht helaas toen al niet doorgaan… Dus gingen ze op zoek naar een alternatief. Ze hebben lang gezocht, want ze wilden echt in Italië op vakantie en de keuze viel uiteindelijk op de Family Active Val di Sole. De zoektocht duurde wat langer, voornamelijk vanwege de prijs. Met een groot gezin zijn de kosten voor een actieve vakantie vrij hoog: “Ik moet zeggen dat ik het de vakantie achteraf gezien wel echt waard vind”, geeft Ilse aan. Vooral de afwisseling van de verschillende activiteiten vonden zij erg leuk. Het was een mooie ontdekking.

Familie de Wit in Val di Sole

Grensverleggende activiteiten

Met drie kinderen 9, 12 en 14 jaar oud, wil je natuurlijk wel dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat alle activiteiten goed aansluiten. “Dat is zeker gelukt”, blikt Ilse enthousiast terug. “Eigenlijk kijken we alle vijf erg enthousiast terug. Het leukste aan de vakantie was dat we grenzen hebben verlegd. De huttentocht hebben we wel wat onderschat, ondanks dat er wel duidelijk aangegeven was dat dit zwaar zou zijn. Wij dachten dat we dat wel even zouden doen. De kinderen vonden het raften echt de bom! Het was erg leuk dat iedereen de activiteiten erg leuk vond, ze waren gewoon voor iedereen toegankelijk.” aldus Ilse.

De leukste activiteiten van de Actieve gezinsvakantie Val di Sole vond de gehele familie toch wel het raften en de huttentocht: “De hele sensatie en spanning van het raften en het feit dat je het allemaal samendoet, maakt het zo leuk. De activiteiten waren afwisselend en ook voor iedereen toegankelijk. Daarnaast waren ze ook erg goed geregeld en hadden we leuke begeleiders.” vertelt Ilse. “Het was een supermooi avontuur en voor de hele familie geschikt. De activiteiten waren zo goed geregeld dat we eigenlijk ook niet meer over de prijs hebben nagedacht!” lacht Ilse. 

Goed hotel in Val di Sole

Ook het verblijf in het hotel was erg fijn. Iedere dag om half 8 ’s kon je kiezen wat je wilde eten. Dit was allemaal goed verzorgd en iedereen was vriendelijk. Bij aankomst kregen we allemaal een welkomstdrankje en tijdens het verblijf was er oog voor iedere gast. Overdag had je gewoon de ruimte om je eigen gang te gaan. Normaal gesproken zou Ilse eerder voor een appartement kiezen, zeker met haar man én drie kinderen, maar voor deze vakantie vond ze de combinatie van het hotel met alle activiteiten juist erg fijn. Omdat je de hele dag druk in de weer bent, is het ook wel erg lekker als er ’s avonds voor je wordt gekookt. De ligging en de omgeving van het hotel waren prachtig. “We waren blij verrast door de omgeving en de gastvrijheid!” zegt Ilse enthousiast. Alle andere gasten in het hotel verbleven daar ook voor een actieve vakantie. Zo kwamen ze andere gasten tegen die een net een bergtocht hadden gedaan en sprak iedereen gezellig met elkaar over de avonturen van de dag. Dat leverde echt een soort samenhorigheid op. Family Active Val di Sole

De berghut waar de familie de Wit tijdens hun mini-huttentocht verbleef was echt “super luxe” volgens Ilse: “Alles zat erbij, het was een erg mooie tocht!”. Verder vertelt ze: “We waren wel blij dat we toch wandelschoenen hadden gekocht. Deze stonden ook wel op de inpaklijst, maar wij dachten dat we deze voor een korte huttentocht misschien toch niet nodig hadden.” De wandelstokken hadden ze niet gekocht omdat ze dachten dat ze niet nodig waren. Ilse gaf aan dat je zonder wel bovenkomt, maar dat het wel aanpoten is. 

Family Active Val di Sole

Hoogtepunten van de Actieve gezinsvakantie Val di Sole

Het leukste aan de Actieve gezinsvakantie Val di Sole vond Ilse dat je met zijn allen actief bent: “De activiteiten waren allemaal erg goed geregeld en kwaliteit van de activiteiten was gewoon heel goed. We hebben er echt veel energie van gekregen!”. De familie de Wit ging de tweede week van hun vakantie genieten op de camping: “De combinatie van deze twee vakanties in die volgorde was gewoon erg leuk!”, aldus Ilse. De mooiste plek die ze hebben gezien was tijdens de huttentocht: “Tijdens de tocht naar boven zie je het landschap veranderen, dat was heel mooi om te zien. Je wandelt over mooie, groene almweides om vervolgens tussen de bomen door boven de boomgrens uit te stijgen, het was adembenemend. Boven op de berg hadden we een prachtig uitzicht over de Dolomieten. De kinderen hebben hier actief marmotten gespot!”. Ilse zou zeker aanraden om de Noce rivier te bezoeken en naar de Passo Tonale gaan. Daarnaast is de omgeving rond de Larcher hut erg mooi. 

Huttentocht Family Active van di Sole

Verrassend lekker eten in de bergen

Het eten tijdens de vakantie was volgens Ilse erg goed. Ze kregen voldoende keuzevrijheid bij het hotel, maar ook zelfs in de berghut! In alle accommodaties waren ze erg vriendelijk en deden ze hun best om er echt iets lekkers en gezelligs van te maken. Op een dag werden ze verrast door het hotel: “Het hotel zei: We gaan vanavond aan de overkant bij een familiehuis barbecueën…. een barbecue in de bergen! Je kon meerijden met een bus naar de locatie. Wij kozen ervoor om de mooie route erheen te lopen. Bij het familiehuis liepen ze langs met eten, echt buiten op een mooie plek op de berg. Wat een verassing! ” vertelt Ilse. Het hotel was volgens Ilse heel fijn: erg schoon, goed verzorgd en leuk personeel. De kamers waren verder niet heel hip, maar daar ben je toch niet zo veel tijdens een actieve vakantie. 

Uitzicht

De gouden tip

Gouden tip van Ilse: “Onderschat de huttentocht niet. Ook al ben je in een goede conditie, de tocht is gewoon echt pittig.” Ondanks dat zou Ilse wel aanraden om hem te wandelen, want naast dat hij zwaar was, was hij wel erg leuk en waren de uitzichten adembenemend mooi. Daarnaast was ze er zelf vanuit gegaan dat alle activiteiten op dezelfde locatie waren, maar dat was niet het geval. Daarom geeft ze een extra tip: “Kijk voor iedere activiteit nog even goed waar je naartoe moet.”. 

Uitzicht Val di Sole

Next destination

De familie de Wit vond deze vakantie erg leuk en ze zijn erg tevreden over alle activiteiten. “We willen steeds weer nieuwe dingen ontdekken, dus onze volgende vakantie moet weer iets compleet anders zijn” zegt Ilse. Wel vonden ze de Dolomieten echt prachtig en zullen ze zeker nog eens terugkomen!

AlpenReizen nieuwsbrief