De Matterhorn

5x prachtige natuur in Zwitserland

Deel dit artikel op social media!

Waar in Zwitserland je ook heen gaat, overal wordt je omringd door indrukwekkende landschappen. De Alpen zijn hier ruig, maar dankzij het grote aanbod van bergliften en -banen heel goed bereikbaar. Met al die prachtige natuur in Zwitserland zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wat moet je echt gezien hebben? Wij hebben een lijstje gemaakt met vijf van de mooiste plekken.

1. De Matterhorn

Op een lijstje van de mooiste natuur in Zwitserland mag de Matterhorn natuurlijk niet ontbreken. Met zijn 4478 meter en iconische driehoekige vorm is dit de meest gefotografeerde berg ter wereld! Neem vanuit Zermatt de tandradbaan naar de Gornergrat. Vergeet je camera niet, want het uitzicht op de Matterhorn is fantastisch. Zin in sneeuw? In het Matterhorn Glacier Paradise kun je 365 dagen per jaar de latten onderbinden.

Berg weerspiegeld in een meer

De indrukwekkende Matterhorn

2. De Oeschinensee

De Oeschinensee ligt tussen imposante bergwanden. Dit diepblauwe meer is de perfecte plek om te genieten van een picknick. Neem wat lekkers mee, parkeer je auto in Kandersteg en wandel in een uur naar het meer. Je kunt het hoogteverschil ook overbruggen met de gondel. Na de lunch is het tijd voor een duik in het verfrissende water. Of zoef over de 750 meter lange rodelbaan naar beneden. Ook in de winter is dit een prachtige bestemming, want dan kun je hier skiën of over het bevroren meer lopen.

Hut bij bergmeer met bergen er achter

Het water van de Oeschinensee is diepblauw

3. Lauterbrunnen

Dit dal in de buurt van Interlaken telt maar liefst 72 watervallen. De meest bekende daarvan is de Staubbach waterval. In de zomer loop je over een speciaal aangelegd pad achter deze waterval langs. Lauterbrunnen kun je het best bezoeken in het voorjaar. Dan zijn de watervallen door het smeltwater in de bergen het krachtigst. Maar ook het kleurenspektakel van de herfst is hier prachtig.

Groen dal in bergen met rotswanden

De watervallen in Lauterbrunnen storten van hoge rotswanden naar beneden

4. De Aletschgletsjer

Met een lengte van 23 kilometer is de Aletschgletsjer de langste gletsjer van de Alpen. Neem vanuit het dorpje Fiesch de kabelbaan naar de Fiescheralp. Vanaf hier geniet je van een indrukwekkend uitzicht over de gletsjer. Echte avonturiers kiezen voor een trekking over de gletsjer. Deze expeditie is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Gletsjer tussen bergen met groene bomen

De imposante Aletschgletsjer

5. Rheinfall

De Rheinfall is 150 meter breed en 23 meter hoog, en hiermee de grootste waterval van Europa. Deze waterval ligt bij Schaffhausen, vlakbij de grens met Duitsland. Loop over de verschillende uitzichtplatforms om de waterval van dichtbij te zien. Of vaar met een bootje naar een rots in het midden van de waterval. Hier ervaar je de overweldigende kracht van het water.

Waterval met gebouwen op rotsen

De krachtige Rheinfall

Zin gekregen om de prachtige natuur in Zwitserland te gaan ontdekken?

Ga jij deze zomer genieten van het uitzicht op de Matterhorn vanuit Zermatt of een trekking maken over de Aletschgletsjer? Bel ons voor meer informatie gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief