Bucket list voor de zomer

5x op de bucket list voor de zomer van 2020

Deel dit artikel op social media!

De zomer is alweer een tijdje achter de rug. Waar velen niet kunnen wachten tot ze eindelijk weer op de ski’s staan, kijken anderen al reikhalzend uit naar de zomervakantie van 2020. Hoor jij bij die laatste groep en ben je al plannen aan het maken voor volgende zomer? Dan heb je vast een lange lijst met plekken die je ooit nog moet bezoeken. Een bucket list dus – een lijst met alles wat je wil doen voordat je dood gaat. Dat klinkt wellicht wat dramatisch, maar vaak is een bucket list gewoon een opsomming van dingen die je graag een keer wil uitproberen, en plekken die je echt een keer wil zien. Bij deze voegen wij de Alpen graag toe aan je lijstje! De Alpen worden steeds populairder als zomerbestemming. Niet zonder reden, want je vindt hier talloze indrukwekkende plekken die zeker een plek op je bucket list voor de zomer verdienen. Of je nu voor het eerst in de zomer naar de Alpen gaat, of al jaren in dit seizoen de bergen opzoekt, er valt altijd wel iets nieuws te zien of doen. Lees snel verder en ontdek vijf activiteiten die niet mogen ontbreken op je bucket list voor de zomer van 2020!

1. Van hoogtepunt naar hoogtepunt in Zermatt, Zwitserland

Als er een plek is in de Alpen die zeker thuis hoort op je bucket list, dan is het wel Zermatt! In dit Zwitserse dorp kun je in een klap meerdere dingen van je lijstje afvinken. Uiteraard mag een bezoekje aan de Matterhorn niet ontbreken. Ervaren bergbeklimmers kunnen zelfs de uitdaging aangaan om de top te bereiken. Maar ook zonder klimervaring kun je in Zermatt genieten van prachtige vergezichten. Neem bijvoorbeeld de gondel naar de Klein Matterhorn. Het eindpunt van deze gondel is het hoogste bergstation van Europa. Vanaf hier kijk je uit op de Matterhorn, maar wel vanuit een andere hoek dan hoe deze iconische berg meestal wordt afgebeeld. Ook zie je vanaf de Klein Matterhorn de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa liggen. Op heldere dagen kun je daar de hoogste berg van Italië bij optellen, de Gran Paradiso. Maar we zijn nog niet klaar. Het volgende hoogtepunt is de Charles Kuonen hangbrug. Deze voetgangershangbrug is de langste van de wereld, en hij ligt vlakbij Zermatt – kun je die ook gelijk van je lijstje afvinken! Ten slotte kun je in Zermatt ook gaan zomerskiën, maar daarover lees je zo meteen meer…

bucket list voor de zomer

De indrukwekkende Matterhorn gezien vanuit Zermatt

2. Zomerskiën in het hooggebergte van Oostenrijk of Zwitserland

Krijg je geen genoeg van het skiën? Probeer dan eens wat anders, en ga in de zomer van 2020 zomerskiën in de Alpen. Dit kan bijvoorbeeld met uitzicht op de indrukwekkende Matterhorn in Zermatt, waar een deel van het skigebied 365 dagen per jaar geopend is. Maar ook in Oostenrijk vind je meerdere gebieden waar je tot ver in de lente kunt gaan skiën, zoals de Hintertuxer gletsjer bij Mayrhofen of de Kitzsteinhorn bij Zell am See. Zomerskiën is een bijzondere ervaring: vanuit het dal, waar de temperaturen zomers zijn, sta je met de gondel in een mum van tijd in een witte wereld. Afgelopen zomer sneeuwde het zelfs in juli nog op de Hintertuxer gletsjer! En doordat je meestal ’s ochtends gaat zomerskiën, kun je deze activiteit ideaal combineren met andere avonturen in het dal. Het dorp Mayrhofen in het Zillertal is hier een prima uitvalsbasis voor.

3. Rijd langs panoramische uitzichten over een Hochalpenstraβe

Rustig vanuit de auto genieten van prachtige uitzichten, dat kan als je over een Hochalpenstraβe rijdt. Deze panoramische wegen zijn alleen in de zomer geopend. Ze nodigen vooral uit voor een rustige rit door de bergen, en niet zo zeer om snel van A naar B te rijden. Trek dus gerust een aantal uur uit om over zo’n weg te rijden! Een van de meest bekende Hochalpenstraβen in Oostenrijk is de Grossglockner Hochalpenstraβe. Deze weg neemt je mee naar de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Een andere weg die thuis hoort op je bucket list voor de zomer is de Timmelsjoch Hochalpenstraβe. Deze weg loopt over een pas en verbindt het Oostenrijkse Ötztal met Zuid-Tirol in Italië. Onderweg kom je van alles te weten over de smokkelaars die vroeger over deze weg trokken. Eenmaal in Italië maak je kennis met het bijzondere Zuid-Tirol, waar Italiaanse en Oostenrijkse invloeden samenkomen. Rijd tot aan Meran en geniet hier van een lekkere pasta voor je weer terug rijdt naar Oostenrijk.

bucket list voor de zomer

Rijden over de Grossglockner Hochalpenstraβe in Oostenrijk

4. Kom dichterbij de natuur tijdens een bezoek aan een gletsjer

Zoals je al hebt kunnen lezen kun je in de zomer gaan skiën op een gletsjer. Geen behoefte om de lange latten onder te binden? In de zomer kun je ook op tal van andere manieren kennis maken met dit indrukwekkende natuurfenomeen. Tal van wandelroutes in de Alpen bezorgen je een prachtig uitzicht over een of meerdere gletsjers. En tijdens een rit over de Grossglockner Hochalpenstraβe geniet je van een fantastisch uitzicht over de Pasterzegletsjer. Nog dichterbij komen? Kies dan voor een gletsjertrekking op de Pasterzegletsjer in Oostenrijk of de Aletschgletsjer in Zwitserland. Of neem de gondel naar een van de vele gletsjers die toegankelijk zijn voor skiërs. Naast skiën kun je hier vaak namelijk nog veel meer beleven, zo kun je op de Hintertuxergletsjer een bezoekje brengen aan een grot in de gletsjer.

5. Laat je betoveren door de onontdekte parel van Europa: Slovenië

Als laatste niet één plek of één activiteit voor op je bucket list voor de zomer, maar een heel land: Slovenië! Waar velen dit land eerst links lieten liggen, wordt het nu steeds bekender als vakantiebestemming – zowel in de winter en in de zomer. Als liefhebber van ruige, ongerepte natuur moet je zeker een keer een bezoekje brengen aan dit prachtige land. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende Triglav National Park, met zijn hoge bergen en smaragdgroene rivieren. Er is hier van alles te beleven. Ga jij de uitdaging aan en beklim je in twee dagen de hoogste berg van Slovenië, de Triglav, tijdens de Mini-Huttentocht Mt Triglav? Of vink jij iconische plekken als het meer van Bled en de Vintgarkloof van je lijstje af?

bucket list voor de zomer

Het meer van Bled in Slovenië

Zet jij deze ervaringen op je bucket list voor de zomer van 2020?

Wij helpen je graag bij het afvinken van je bucket list! Als kenners van de Alpen kunnen we jouw vakantie geheel op maat samenstellen, inclusief accommodatie en activiteiten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief