Charles Kuonen hangbrug Zermatt

5x bucket list bestemmingen in Zwitserland

Deel dit artikel op social media!

Tijdens een vakantie in Zwitserland hoef je je geen moment te vervelen. Dit land heeft namelijk tal van plekken die je van je bucket list af wilt strepen! Hier loop je over de langste hangbrug ter wereld of maak je een ritje naar het hoogste treinstation van Europa. Zowel in de zomer als in de winter kun je in Zwitserland tal van avonturen beleven. Wij hebben een lijstje gemaakt met vijf bucket list bestemmingen in Zwitserland!

1. De langste hangbrug ter wereld

Vlakbij Zermatt ligt de Charles Kuonen hangbrug. Met een lengte van bijna 500 meter is dit de langste voetgangershangbrug ter wereld. Het duurt maar liefst 10 minuten om van de ene naar de andere kant te lopen! Vanuit het plaatsje Randa kun je een rondwandeling maken die over de brug loopt. Met een kleine omweg kom je bij de Europa hut, een mooie plek om even bij te komen.

2. De steilste spoorbaan ter wereld

De in 2017 geopende Stoosbahn heeft een hellingsgraad van maar liefst 110%! Vanuit Schwyz brengt het treintje je in 7 minuten naar het autovrije dorpje Stoos. Doordat de speciale rijtuigen meedraaien met de hellingshoek zit je de hele rit rechtop. Tijdens de rit heb je een prachtig uitzicht op het dal. Eenmaal boven sta je middenin het skigebied van Stoos.

Uitzicht over gletsjer met blauwe lucht, enkele mensen op voorgrond

Uitzicht over de Aletschgletsjer, de langste gletsjer van de Alpen

3. De langste sleeafdaling ter wereld

Zin in wat actie? In Grindelwald vind je de langste sleeafdaling ter wereld. Vanuit Bussalp of First wandel je in ongeveer 2,5 uur naar de top van de Faulhorn. Vanaf hier zoef je over een afstand van 15 kilometer maar liefst 1600 meter naar beneden. Vergeet niet om je heen te kijken, want je hebt hier een fantastisch uitzicht op de beroemde bergen Eiger, Mönch en Jungfrau.

4. De langste gletsjer van de Alpen

De 23 kilometer lange Aletschgletsjer is de langste gletsjer van de Alpen. Aan beide kanten van de gletsjer vind je tal van wandelpaden met uitzicht op dit indrukwekkende natuurfenomeen. Ga het avontuur aan en maak een trekking over deze gletsjer. Dit is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Uitzicht over treinspoor in bergen met groen gras

Tijdens je rit naar het Jungfraujoch geniet je van prachtige vergezichten

5. Het hoogste treinstation van Europa

Het hoogst gelegen treinstation van Europa ligt bij het Zwitserse Jungfraujoch, misschien wel een van de bekendste bucket list bestemmingen in Zwitserland. Dit station ligt op maar liefst 3454 meter hoogte! De rit hier naar toe is al een belevenis op zich. Een groot deel van het traject loopt door tunnels in de bergen. Af en toe vang je een glimp op van het prachtige landschap. Het station zelf ligt ondergronds, maar zodra je naar buiten stapt geniet je van een fantastisch panoramisch uitzicht.

Snel een aantal bucket list bestemmingen in Zwitserland van je lijstje afvinken?

Als kenners van de Alpen kunnen wij je helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke vakantie in Zwitserland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief