Oeschinensee in de zomer

5 redenen voor een zomervakantie in Oostenrijk

Deel dit artikel op social media!

De zomervakantie begint bijna! Heb je nog geen vakantie geboekt maar wil je wel graag een weekje of twee op pad? Geen zin om te gaan liggen bakken op een strand in Spanje? Dan is Oostenrijk een perfecte bestemming voor een last minute zomervakantie met het hele gezin! Hier kun je genieten van een actieve vakantie in de bergen, of lekker ontspannen aan een meer terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Door het grote aanbod aan accommodaties is er nog volop beschikbaarheid en kun je deze zomer nog weg. Lees snel verder en laat je inspireren door onze 5 redenen voor een zomervakantie in Oostenrijk.

1. Oostenrijk is de perfecte bestemming voor een last minute vakantie

In Oostenrijk vind je een groot aanbod aan gezellige hotels, pensions en appartementen. Ook voor gezinnen met kinderen is er een ruime keuze uit kindvriendelijke accommodaties of complete vakantiepakketten, zoals onze Outdoor Active vakanties in Karinthië en het Zillertal. Bovendien zijn accommodaties in Oostenrijk in de zomer vaak bijzonder voordelig geprijsd, en zeker goedkoper dan in het wintersportseizoen. En dat allemaal op slechts zo’n 10 uur rijden vanaf Nederland! Zo kun je vandaag een zomervakantie in Oostenrijk boeken, en morgen al gaan slapen tussen de hoge bergtoppen. Vergeet ook je vignet niet, deze kun je in Nederland kopen bij de ANWB winkels, of bij een tankstation aan de grens met Oostenrijk.

Bloem in de bergen

In de zomer komt alles in de Alpen tot bloei

2. Je beleeft de bergen van een andere kant

Trek je elke winter naar Oostenrijk om te gaan skiën? Overweeg dan ook eens een zomervakantie in Oostenrijk om de bergen van een hele andere kant te beleven. Elk seizoen heeft in de Alpen zijn eigen charme. In de winter worden de bergen door de sneeuw omgetoverd tot een sprookjeswereld. In de zomer is Oostenrijk een grote explosie van kleuren, met het felgroene gras op de almen en verschillende soorten bloemen die tot bloei komen. Wandelend over smalle bergpaadjes hoor je in de verte het gerinkel van een bel van een koe. En luister – is dat het gefluit van een marmot? Ga ook eens slapen in een berghut, en geniet van de stille ochtend in de bergen.

3. De temperaturen zijn er aangenaam

Heb je niet zo’n zin om zwetend op een strand te liggen? Dan is Oostenrijk een perfecte bestemming voor de zomervakantie, want de temperaturen zijn hier vaak de hele zomer erg aangenaam. Bovendien kun je hier zelf de temperatuur regelen. Heb je zin in een zonnige zomervakantie in Oostenrijk? Ga dan naar Karinthië, in het zonnige zuiden van het land. Hier liggen de temperaturen vaak rond de 25 graden, en spring je om af te koelen zo in een helder bergmeer. Is het in het dal te warm? Dan ga je gewoon een stukje naar boven. Wist je dat per 100 meter stijgen de temperatuur met wel 1 graad kan dalen? En ’s nachts kun je heerlijk slapen, want doordat de zon achter de bergen zakt koelt het goed af.

In de zomer kun je in Oostenrijk prachtig wandelen

4. Er is een groot aanbod aan activiteiten

Ook in de zomer valt er in Oostenrijk van alles te beleven. Hierdoor is een zomervakantie in Oostenrijk een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin. Ga jij wandelen of toch mountainbiken? Echte adrenalinejunkies gaan raften op een wilde rivier of zoeven met de zomerrodelbaan van een berg af. Mis je de wintersport? In de zomer kun je op een aantal plekken in Oostenrijk gaan zomerskiën. Voor gezinnen met (jonge) kinderen staan er tal van korte, leerzame wandelroutes uitgestippeld. Soms ga je eerst met een berglift een stukje omhoog, om vervolgens te genieten van een adembenemend uitzicht. Bij veel accommodaties ontvang je een voordeelkaart, waarmee je gratis gebruik kunt maken van een aantal bergliften in de omgeving. Wil je zorgeloos op pad gaan? Boek dan een Outdoor Active vakantie in Karinthië of het Zillertal. Dan zijn alle activiteiten al geregeld, en hoeven jullie alleen nog maar te genieten!

5. Je kunt er even helemaal tot rust komen

Ben je toe aan ontspanning? Ook dan kom je tijdens een zomervakantie in Oostenrijk aan je trekken. Wist je dat de bergen goed zijn voor je gezondheid? Adem de frisse lucht in, luister naar het gekletter van een waterval en kom even helemaal tot rust. In veel gebieden is het in de zomer beduidend rustiger dan in de winter. Zo kun je eindeloos wandelen zonder iemand anders tegen te komen. Wil je echt volledig ontspannen? Kies dan voor een accommodatie met wellnessfaciliteiten. Veel hotels en pensions in Oostenrijk beschikken over een sauna, of kies een accommodatie met een volledige spa. En ’s middags geniet je op een terrasje in de zon van een heerlijk glas wijn.

Twee koeien met bellen

Door hun bellen hoor je de koeien al van ver af

Zin gekregen in een zomervakantie in Oostenrijk?

Als liefhebbers van de bergen stellen we graag een onvergetelijke vakantie voor je samen. Heb je zin in een actieve vakantie of wil je liever ontspannen in de spa? Het kan allemaal! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief