Skiën in de zomer

5 redenen om te gaan zomerskiën in de meivakantie

Deel dit artikel op social media!

Wil je een keer wat anders doen in de meivakantie? Wat dacht je van zomerskiën? In de gletsjer skigebieden van de Alpen kun je tot in de zomer de latten onderbinden. Op sommige plekken kan zelfs het hele jaar door geskied worden, zoals op de Oostenrijkse Hintertuxer gletsjer. Wij hebben 5 redenen om te gaan zomerskiën in de meivakantie op een rijtje gezet.

1. Verleng je skiseizoen

Vind jij het ook altijd zo jammer als het skiseizoen er weer opzit? Op de hooggelegen gletsjers van de Alpen vind je eeuwige sneeuw. Hierdoor kan er vaak van oktober tot en met juni geskied worden. Zo hoef je het wintersportseizoen dus maar een paar maanden te missen!

2. Beleef een bijzondere ervaring

Je wordt wakker in het dal, waar het volop lente is. Niet veel later zit je in de lift, die je in een mum van tijd naar de sneeuw brengt. De gletsjers liggen hoog in de bergen, vaak boven de 3000 meter. Tijdens het skiën geniet je dus ook nog eens van een adembenemend uitzicht.

Met een kabelbaan de bergen in

3. Een afwisselende vakantie

Als je optimaal wilt genieten van het zomerskiën kun je het beste vroeg opstaan. ’s Ochtends is de kwaliteit van de sneeuw namelijk het beste. ’s Middags begint de sneeuw door de kracht van de zon te smelten. Het voordeel is dat je het skiën zo goed kunt combineren met andere activiteiten. Zo sta je ’s ochtends op de latten op de Kitzsteinhorn en neem je ’s middags een verfrissende duik in het meer van Zell am See.

4. Rustige pistes

In de zomer is het lekker rustig op de pistes. Daarnaast zijn de pistes op de gletsjers vaak erg breed, waardoor er voldoende ruimte is. Ook zijn ze doorgaans minder steil dan normale pistes. Er is dus ook in de zomer voor iedereen een geschikte piste te vinden!

Even bijkomen met uitzicht op een meer

5. Goedkoper dan het hoogseizoen

Zomerskiën in de meivakantie is vaak voordeliger dan een wintersportvakantie in het hoogseizoen. Met name de accommodaties in de Alpen zijn in deze periode goedkoper dan midden in de winter.

Zin gekregen om te gaan zomerskiën in de meivakantie?

Zomerskiën kan op heel veel plekken in de Alpen! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons voor meer informatie of vragen gerust op 010 – 767 0097 of mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief