Blog huttentocht

5 redenen om deze zomer een huttentocht te boeken!

Deel dit artikel op social media!

Een huttentocht is een ideale manier om de Alpen op een actieve wijze te ontdekken. Deze vakantie zal een unieke bergbelevenis zijn! Een huttentocht is een meerdaagse trektocht waarbij je in een berghut overnacht. Je trekt dus dagelijks van hut naar hut door de bergen. Tijdens een huttentocht ontdek je de mooiste natuur, meest bijzondere plekken en ontmoet je de échte Alpenliefhebbers. Daarnaast geniet je van de prachtige uitzichten en maak je kennis met de Alpendieren. Ontdek in deze blog 5 redenen om deze zomer een huttentocht in de Alpen te boeken!

1. Ontdek plekken waar anderen niet komen

Een huttentocht brengt je naar en langs de allermooiste plekken in de Alpen. Ga bijvoorbeeld voor de Stelvio National Park Trail en verken het grootste natuurgebied van Italië. Of wat dacht je van de beklimming van de hoogste berg van Slovenië? De beklimming van de Mt. Triglav is een echte must-do. Deze beklimming is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring en het verhaal gaat dat alle Slovenen deze beklimming minimaal 1 keer in hun leven gedaan moeten hebben. Ook de GlocknerRunde is een aanrader. Geniet hier van magnifieke uitzichten tijdens een prachtige wandeltocht door het National Park Hohe Tauern. De Stubaier Höhenweg Trek is daarnaast één van de mooiste hoogteroutes op de grens van de Alpen en de Dolomieten. Ten slotte laat ook de Dolomiti Trail je genieten van waanzinnige uitzichten en adembenemende natuur.

Prachtige uitzichten tijdens de GlocknerRunde

Prachtige uitzichten tijdens de GlocknerRunde

2. Bijzondere uitdaging

Voor ieder niveau is er een huttentocht te boeken en beschikbaar. Hierdoor is een huttentocht een bijzondere uitdaging voor iedereen. Ook kinderen kunnen mee op huttentocht. Zo is de Stelvio National Park Trail bijvoorbeeld al geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, mits ze voldoende fit zijn om tot 5 uur per dag te (berg)wandelen. De huttentochten die worden aangeboden door AlpenReizen zijn dan ook geclassificeerd van gemakkelijk tot veeleisend.

Met het hele gezin op huttentocht

Met het hele gezin op huttentocht

3. Leer andere bergliefhebbers kennen

Elke avond overnacht je in een andere, nieuwe berghut. In een berghut ben je of zijn jullie vaak niet de enige gasten. Mensen die echt van de natuur houden en één willen zijn met de natuur kiezen vaak voor een rustige overnachting in een berghut tijdens wandelvakantie. Meestal zit het diner dan ook al inbegrepen bij het arrangement voor de huttentocht. Eenmaal aangekomen in de berghut sluit je gezellig met de andere bergliefhebbers aan bij het diner. Zo leer je andere bergliefhebbers kennen en kun je ideeën uitwisselen en ervaringen met elkaar delen.

Stelvio National Park Trail

Stelvio National Park Trail

4. Overnacht op prachtige locaties tijdens de huttentocht

Als je de hut binnenkomt verwissel je de wandelschoenen voor je hutsloffen en kun je de benen wat rust geven. Na het voedzame diner is het tijd om een spelletje te spelen en te genieten van je nachtrust. Je overnacht op de mooiste locaties in de bergen tijdens de huttentocht. Bewonder de zonsondergang voor het slapen gaan en ’s ochtends kun je de zon ook weer zien opkomen. Zie je het al voor je?

Overnacht op de mooiste plekken

Overnacht op de mooiste plekken

5. Even weg uit de drukte

Tijdens een huttentocht trek je van berghut naar de volgende berghut. Hierdoor kom je niet terug in de dorpen in het dal. Met een huttentocht ga je even ‘back to basic’. Je geniet van de natuur en moet het doen met de middelen die je in je rugzak mee hebt genomen. Op deze manier ben je even helemaal weg uit de drukte en kun je echt tot rust komen in de natuur.

Geniet van de rust en natuur

Geniet van de rust en natuur

Welke huttentocht ga jij deze zomer boeken?

Heb jij nog vragen over de huttentochten of wil je graag meer informatie over een specifieke huttentocht? Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem contact op met onze reisadviseurs. Onze reisadviseurs zorgen graag voor jouw onvergetelijke vakantie in de Alpen! Bel gerust naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief