Avontuurlijke vakantie

5 redenen voor een avontuurlijke vakantie in de Alpen

Deel dit artikel op social media!

Een avontuurlijke vakantie in de zomervakantie in de Alpen staat gegarandeerd voor een hoop plezier. Tijdens een avontuurlijke vakantie word je één met de natuur en ga je spelen met de elementen. Ontdek de mogelijkheden in Slovenië, Oostenrijk, Duitsland én Italië voor een avontuurlijke vakantie. Ben je benieuwd waarom een avontuurlijke vakantie in de Alpen nou echt een aanrader is? Wij hebben voor jou 5 redenen voor een avontuurlijke vakantie in de Alpen op een rijtje gezet. Aan het einde van deze blog sta jij vast en zeker te popelen om komende zomer op avontuur te gaan! 

1. Ontdek de natuur op spectaculaire wijze

Tijdens een avontuurlijke vakantie heb je keuze uit allerlei soorten pakketten en activiteiten. Op deze manier ga je de natuur op spectaculaire wijze ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van raften op de smaragdgroene Soča rivier in Slovenië? Of canyoning? Dit is een van de meest spectaculaire watersporten en is een combinatie van lopen, klimmen, zwemmen, glijden, springen én abseilen. Bewonder je de prachtige Alpen liever vanaf het droge? Ga dan voor ziplining of rotsklimmen. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mini huttentocht in de Oostenrijkse Alpen of een mountainbiketocht. Wist je dat je de natuur op zoveel manieren kan ontdekken? Ga helemaal op in de natuur tijdens een avontuurlijke vakantie.

Canyoning

Canyoning

2. Ideale combinatie van actief en ontspanning

Kun je niet wachten om met alle activiteiten te beginnen, maar wil je tijdens de vakantie ook lekker ontspannen en bijkomen? Ook dan is een avontuurlijke vakantie ideaal. De activiteiten duren gemiddeld een dagdeel. Dit wil dus zeggen dat je de rest van de tijd heerlijk kunt ontspannen of op een andere manier de natuur of omgeving kunt ontdekken. Bij de Outdoor Active Karinthië krijg je bijvoorbeeld de +CARD Holiday. Met deze voordeelkaart maak je kosteloos gebruik van de kabelbanen in Nassfeld. Daarnaast heb je ook gratis toegang tot de Pressegger See om heerlijk bij te komen. Een avontuurlijke vakantie is dus een perfecte combinatie van actief en ontspanning voor iedereen.

Ontspannen bij een meer

Ontspannen bij een meer

3. Plezier voor jong en oud tijdens een avontuurlijke vakantie

De avontuurlijke vakanties zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar oud, dit verschilt per avontuurlijke vakantie en activiteit. Vanaf deze leeftijd kun je met z’n allen genieten van de activiteiten in het water, op het land en in de lucht! Op basis van het gezelschap en de leeftijden worden de moeilijkheidsgraden aangepast. Voor families en gezinnen met jonge kinderen zijn er bijvoorbeeld verschillende familiepakketten. Voor de waaghalzen onder ons zijn er speciale adrenalinepakketten. Hierdoor is een avontuurlijke vakantie geschikt voor iedereen, jong en oud. Ben je met een groep vrienden die van avontuur houdt? Dan zijn de avontuurlijke vakanties ook geschikt voor jullie. Het pakket wordt aangepast naar jullie wensen qua activiteiten. Absoluut geen gebrek aan plezier tijdens deze vakantie.

Plezier voor jong en oud in de Alpen

Plezier voor jong en oud in de Alpen

4. Alles wordt voor je geregeld

Kies uit één van de avontuurlijke vakanties die worden aangeboden door AlpenReizen of kies een avontuurlijke vakantie waar je zelf je activiteiten kiest, zoals bij de Outdoor Active Beieren. Nadat je deze keuze hebt gemaakt kun je geheel ontspannen, alles wordt namelijk voor je geregeld. De activiteiten worden begeleid door professionele en gecertificeerde gidsen die gespecialiseerd zijn in de desbetreffende activiteit. Daarnaast is ook de benodigde uitrusting inbegrepen bij het pakket. Vanaf het kantoor of de basecamp wordt het vervoer naar de activiteit geregeld. Al met al, jullie kunnen onbezorgd genieten van de leuke en uitdagende activiteiten!

Suppen tijdens Outdoor Active Beieren

Suppen tijdens Outdoor Active Beieren

5. Kies een pakket wat geheel aan je wensen voldoet

Naast het feit dat je onbezorgd kunt genieten en alles voor je wordt geregeld, zorgen we er ook voor dat de avontuurlijke vakantie geheel aan je wensen voldoet. Wil je bijvoorbeeld graag nog wat extra nachten op de bestemming verblijven om van de natuur te genieten? Dat kan geregeld worden! Verblijf je liever in een appartement of 3-sterrenhotel in plaats van een comfortabel 4-sterrenhotel? Of is er iemand bij die graag een éénpersoonskamer heeft? AlpenReizen doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw avontuurlijke vakantie geheel aan je wensen voldoet. Zo stel je dus ook écht je eigen vakantie samen.

Pressegger See strandbad tijdens Outdoor Active Karinthië

Pressegger See strandbad tijdens Outdoor Active Karinthië

Waar wacht je nog op?

Kijk jij ook zo uit naar een avontuurlijke vakantie in de Alpen? Ontdek op onze website de mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie komende zomer! Mocht je nog vragen hebben of specifieke wensen, neem dan contact met ons op. De reisadviseurs van AlpenReizen staan voor je klaar en zorgen voor jouw onvergetelijke avontuurlijke vakantie in de Alpen! Bel gerust naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief