Bergwandeling Alpe Adria Trail

5 redenen om de Alpe Adria Trail te lopen

Deel dit artikel op social media!

Als fervent wandelaar heb je vast wel eens gehoord van de Appalachian Trail of de Pacific Crest Trail, de bekende langeafstandswandelpaden in Amerika. Maar je hoeft niet ver van huis te gaan om een indrukwekkende wandeltocht te maken. Zo lopen de Europese langeafstandswandelpaden E1 en E5 dwars door de Alpen. En heb je wel eens van de Alpe Adria Trail gehoord? Deze route begint aan de voet van de Grossglockner in Oostenrijk en eindigt 43 etappes en 750 kilometer later aan de Adriatische kust in Italië. Lees snel verder en ontdek waarom jij deze trail toe moet voegen aan je lijstje!

1. De route loopt door drie landen

De Alpe Adria Trail loopt door drie Alpenlanden: Oostenrijk, Slovenië en Italië. Tijdens je tocht loop je tussen hoge bergtoppen, langs smaragdgroene rivieren en over rollende heuvels vol wijngaarden. Daarnaast staat het genieten van de diverse culturen die je onderweg tegenkomt centraal. De Alpe Adria Trail staat voor verbinding tussen Oostenrijk, Slovenië en Italië, maar ook voor het behoud van hun unieke culturen. Ook als je wat minder tijd hebt kun je de verschillen tussen de drie landen ervaren. Loop je de 3 Nations Trail, dan maak je in 8 dagen kennis met Oostenrijk, Slovenië én Italië.

Twee wandelaars op berg met uitzicht

De Alpe Adria Trail neemt je mee langs prachtige vergezichten

2. De route komt langs tal van mooie plaatsen

De Alpe Adria Trail neemt je niet alleen mee door adembenemende landschappen, maar ook langs gezellige bergdorpjes. Geef je benen even rust en las in een van deze leuke plaatsjes een rustdag in. Neem bijvoorbeeld de tijd om te genieten van de lokale wijnen in het Sloveense Šmartno, of strijk in Italië neer op een terrasje en smul van een welverdiende pizza of pasta.

3. Een vakantie op de Alpe Adria Trail kan op maat aangepast worden

Loop je alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail, dan zal je inclusief rustdagen zo’n 7 weken kwijt zijn. Heb je niet zo veel vakantiedagen? Ook dan kun je genieten van een wandelvakantie op de Alpe Adria Trail. De begin- en eindpunten van de etappes zijn vaak goed bereikbaar, waardoor het mogelijk is om een deel van de trail te lopen. Als officiële partner van de Alpe Adria Trail hebben we al een aantal tochten voor je uitgestippeld. Wandel bijvoorbeeld de zeven etappes van de Hohe Tauern Panorama Trail, of loop in negen dagen de Slovenia & Friuli Trail van het Sloveense Kranjska Gora naar Cividale del Friuli in Italië. Zijn deze tochten niet helemaal wat je voor ogen hebt? Wij kunnen ook geheel op maat een vakantie op de Alpe Adria Trail samenstellen.

Berghut Alpe Adria Trail

Kom tot rust in een schitterende berghut

4. Je bagage kun je laten vervoeren

Tijdens het lopen van de Alpe Adria Trail verblijf je meestal in hotels of pensions in het dal. Omdat deze accommodaties goed bereikbaar zijn is het mogelijk om je bagage te laten vervoeren. Zo kun je compleet zorgeloos wandelen en genieten van het landschap om je heen. Heb je altijd al een huttentocht willen maken maar wil je liever niet te veel spullen dragen tijdens het wandelen? Loop dan de Alpe Adria Trail Huttentocht, een tocht van 7 dagen waarbij je drie nachten in berghutten overnacht. Ook tijdens deze tocht kun je je bagage laten vervoeren.

5. De toegankelijkheid van de etappes

Omdat de Alpe Adria Trail niet door alpien terrein loopt is deze trail door iedereen met een goede conditie prima te lopen. De etappes zijn zo’n 20 kilometer lang, en je bent per dag ongeveer 5 tot 8 uur aan het wandelen. Hierdoor is het lopen van een deel van de Alpe Adria Trail ook geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Ook is het mogelijk om de tocht te maken met een hond, mits de juiste accommodaties worden uitgezocht.

Twee wandelaars kijken naar dorpje op berg

Maak tijdens de 3 Nations Trail kennis met Oostenrijk, Slovenië en Italië

Zin gekregen om de Alpe Adria Trail te lopen?

Of je nou een aantal etappes wilt lopen, of de uitdaging aangaat om de hele tocht te maken, als officiële partner van de Alpe Adria Trail kan AlpenReizen je vakantie op de Alpe Adria Trail geheel op maat samenstellen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 00 97 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief