Uitzicht over gletsjer met blauwe lucht, enkele mensen op voorgrond

De 5 mooiste plekken in het Zwitserse Wallis

Deel dit artikel op social media!

In deze blog lazen jullie al over het Zwitserse Wallis; de regio van superlatieven. Zowel in de zomer als in de winter is Wallis een populaire bestemming. Van over de hele wereld komt men speciaal naar deze regio om de indrukwekkende natuur te bewonderen. Maar welke plekken moet je echt zien tijdens je vakantie? Wij hebben de 5 mooiste plekken in Wallis op een rijtje gezet!

1. De wereldberoemde Matterhorn

In de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland en Italië ligt de piramidevormige Matterhorn. Wist je dat dit een van de meest gefotografeerde bergen van de wereld is? Neem vanuit Zermatt de lift naar de Gornergrat. Vanaf deze berggraat heb je een fantastisch uitzicht over de Matterhorn en de omringende bergen.

Matterhorn in het Zwitserse Wallis

Matterhorn in het Zwitserse Wallis

2. Aletschgletsjer

De Aletschgletsjer in het Zwitserse Wallis is een prachtig natuurverschijnsel. Met een lengte van 23 kilometer is dit de langste gletsjer van de Alpen. Aan beide kanten van de gletsjer lopen tal van wandelpaden met een fantastisch uitzicht. Of ga jij het avontuur aan en maak je een trekking over de Aletschgletsjer?

De Aletschgletsjer

De Aletschgletsjer

3. Het Saasdal in het Zwitserse Wallis

In het Saasdal is van alles te beleven. In dit dal liggen de plaatsen Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Balen en Saas-Almagell. Ontdek te natuur en ga lekker wandelen of fietsen, om daarna heerlijk te ontspannen bij je hotel. Daarnaast zijn er in het Saasdal tal van activiteiten voor het hele gezin. Klim en klauter door de Gorge Alpine kloof of dwaal rond in het centrum van een van deze plaatsjes. En wist je dat ze het centrum van Saas-Fee autovrij is? Zo kun je optimaal genieten van de frisse berglucht!

Saasdal en omgeving

De mooie omgeving rondom het Saasdal

4. De piramides van Euseigne

In het Zwitserse Wallis, bij het dorpje Euseigne, vind je de piramides van Euseigne. Deze rotsformaties lijken op metershoge aardkegels, met een vorm als piramides. Stap in de auto, want de hoofdweg door het dal loopt onder de piramides door. Tijdens je rit geniet je van een prachtig uitzicht op dit bizarre landschap.

De piramides van Euseigne

De piramides van Euseigne

5. Het Lötschental

Tussen de Walliser en de Berner Alpen ligt het Lötschental. Dit dal behoort tot het UNESCO-wereldnatuurerfgoed van de Zwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch. Het Lötschental is het beginpunt van diverse wandelroutes. Ontdek hier maar liefst 200 kilometer aan paden door de mooie natuur en langs authentieke houten huisjes. Ook in de winter is dit een heerlijke bestemming. Lauchernalp is een paradijs voor wintersporters. Het gebied telt in totaal 55 kilometer aan pistes op een hoogte van 3.111 meter. Daarnaast is het skigebied door de hoge ligging vrij sneeuwzeker!

De authentieke houten huisjes in het Lötschental

De authentieke houten huisjes in het Lötschental

Wat ga jij bezoeken in het Zwitserse Wallis?

Zwitserland heeft een prachtig landschap en is zeker het bezoeken waard. Ga jij heerlijk de natuur ontdekken in de zomer of liever op wintersport? AlpenReizen helpt je graag verder! Wij zorgen voor jouw onvergetelijke vakantie in de Alpen! Heb je vragen of ben je benieuwd naar meer? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief