De 5 mooiste plekken van Triglav Nationaal Park

Deel dit artikel op social media!

Een vakantie naar Slovenië is niet compleet zonder een bezoek aan het Triglav Nationaal Park. Het Triglav Nationaal Park is het enige nationale park van Slovenië en een van de oudste parken van Europa. Het park ligt in de prachtige, ongerepte Julische Alpen en is goed bereikbaar vanuit Bled en Bovec. Hier vind je rotsige bergen, smaragdgroene rivieren en heldere meren. Overal waar je kijkt is het uitzicht indrukwekkend. Wij hebben een lijstje gemaakt met een aantal van de mooiste plekken van het Triglav Nationaal Park.

1. De Vintgar Kloof

Deze kloof is een van de meest populaire plekken van het Triglav Nationaal Park. Ontwijk de drukte door ’s ochtends vroeg op pad te gaan. Over duizenden jaren heeft de rivier zich hier een weg door de rotsen gebaand. Wandel over houten vlonders in een uurtje door deze indrukwekkende kloof. Neem ook even de tijd om bij te dragen aan de grote hoeveelheid steenmannetjes die hier al staan. Lukt het jou om het hoogste steenmannetje te bouwen?

Helder meer in bergen met mensen in water

Het helderblauwe meer van Bohinj

2. Het Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj is het grootste meer van Slovenië en iets rustiger dan het bekendere meer van Bled. Dit helderblauwe meer ligt tussen groene, dichtbeboste bergen. Rondom het meer zijn tal van wandelpaden. Wandel bijvoorbeeld in 12 kilometer een rondje om het meer, en geniet van het steeds veranderende uitzicht. Geen zin om te wandelen? Dan kun je ook met de auto naar diverse uitzichtpunten rijden.

3. Savica waterval

Vanaf het Meer van Bohinj is het ongeveer een half uur wandelen naar de Savica waterval. Er moeten maar liefst 500 traptreden overbrugd worden. Deze wandeling is dus niet makkelijk, maar zeker de moeite waard. De 78 meter hoge Savica waterval is een van de mooiste watervallen van het Triglav Nationaal Park. Aan de top splitst het water zich in twee delen, waardoor de waterval de vorm van een A heeft.

Rotsige berg in wolken met bomen

De indrukwekkende Triglav

4. De Triglav

Het Triglav Nationaal Park is vernoemd naar de Triglav. Met 2864 meter is dit de hoogste berg van Slovenië. Veel Slovenen hebben als doel om deze berg minstens één keer in hun leven te beklimmen. Voor de geoefende wandelaar is een beklimming van de Triglav goed te doen tijdens de mini-huttentocht Mt. Triglav. Het laatste stuk van de beklimming bestaat uit een klettersteig naar de top. Omdat het wel een lange tocht is, is het aan te raden om onderweg te overnachten in een gezellige berghut. Dit is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je vakantie in Slovenië!

5. De Soča rivier

De bekende Soča rivier ontspringt in het Triglav Nationaal Park, vlakbij het plaatsje Bovec. Deze smaragdgroene, kolkende rivier maakt Bovec tot een waar paradijs voor buitensporters. Ga het avontuur aan en ga raften of kajakken. Omdat de rivier ook rustige stukken heeft kan iedereen deze activiteiten beoefenen, van beginner tot professional. Of maak een wandeling langs de rivier, en geniet van het prachtige uitzicht vanaf een van de vele bruggen die het water kruisen.

Groenblauwe rivier tussen stenen en bomen

De smaragdgroene Soča rivier

Naast deze vijf prachtige plekken vind je in het Triglav Nationaal Park uiteraard nog veel meer indrukwekkende natuur. Dankzij het grote aanbod aan wandelpaden in dit park zijn veel van de mooiste plekken goed bereikbaar vanaf Bled, Bovec of het meer van Bohinj.

Deze zomer naar het Triglav Nationaal Park?

Zowel Bled als Bovec zijn een prima uitvalsbasis om dit park in de zomervakantie te bezoeken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief