Hintersee

De 5 mooiste plekken van Nationaal Park Berchtesgaden

Deel dit artikel op social media!

Als je denkt aan de Alpen, denk je al gauw aan Oostenrijk en Zwitserland. Het zuiden van Duitsland wordt nog al eens over het hoofd gezien. Onterecht, want ook hier vind je prachtige plekken. Het Nationaal Park Berchtesgaden, vlakbij de grens met Oostenrijk, is zo’n plek. Het dorpje Berchtesgaden is de perfecte uitvalsbasis om dit gebied te ontdekken. Wij lichten de 5 mooiste plekken van Nationaal Park Berchtesgaden voor je uit.

1. De Königssee

De Königssee is een van de mooiste plekken in Nationaal Park Berchtesgaden. Tijdens een boottochtje op dit meer torenen de imposante rotswanden hoog boven je uit. Stap uit bij de St. Bartholomä kapel. Vanaf dit kerkje kan je prachtige wandelingen maken. Loop bijvoorbeeld naar de indrukwekkende Eiskappele. Deze ijsgrot ligt op ongeveer 6 kilometer wandelen vanaf St. Bartholomä. Wil je de Königssee van bovenaf bekijken? Neem dan de lift naar de Jenner. Vanaf deze berg geniet je van een weids uitzicht over het meer en de bergen eromheen.

De Königssee

De Königssee

2. De Watzmann

De Watzmann is de op twee na hoogste berg van Duitsland. Deze indrukwekkende berg ligt naast de Königssee en torent hoog boven zijn omgeving uit. Volgens een legende is de Watzmann ontstaan toen een schaapsherderin een koninklijke familie in steen heeft laten veranderen. Via de Watzmannhaus hut is het voor wandelaars mogelijk om de top van deze berg te bereiken. Onderweg is de kans dat je een steenbok tegenkomt groot. Onder de klimmers is de klimroute aan de oostkant van de berg erg populair.

3. Kehlsteinhaus

Het Kehlsteinhaus was een cadeau voor Hitler’s vijftigste verjaardag. Ondanks deze nare geschiedenis is deze plek zeker een bezoekje waard. Geniet onder het genot van een heerlijk stuk Duitse Kuchen van het fantastische uitzicht over de regio. Vanaf hier zie je de Königssee, de Watzmann en zelfs Salzburg liggen. Het Kehlsteinhaus is te bereiken door te parkeren op de Hintereck parkeerplaats en vanaf daar te lopen of de bus te nemen.

Het Kehlsteinhaus

Het Kehlsteinhaus

4. De Wimbach kloof

De Wimbach kloof is een indrukwekkende natuurspektakel. In de jaren 80 is er een wandelroute aangelegd in de kloof. Deze route is zelfs uitgeroepen tot mooiste wandeling van Beieren. Wandel in 8,3 kilometer naar de Wimbachgrieshütte, gelegen op 1327 meter hoogte. Onderweg zal je versteld staan door de kracht van het water.

5. Ramsau

Ramsau was het eerste Bergsteiger Dorf (alpinisten dorp) van Duitsland, met als doel om het bergtoerisme te verduurzamen. Vanuit dit pittoreske dorpje lopen verschillende wandelroutes de omliggende bergen in. Er is hier voor iedereen een geschikte wandeling te vinden. Gezinnen met kinderen zullen veel plezier beleven aan de Almerlebnisweg. Tijdens deze wandeling maak je kennis met het bergleven in de alpenweides rondom Ramsau.

Ramsau

Ramsau

Zin gekregen om de mooiste plekken van Nationaal Park Berchtesgaden te ontdekken?

Het dorp Berchtesgaden is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in dit Nationaal Park. Daarnaast is het ook goed bereikbaar vanuit het Oostenrijkse Salzburg. Meer weten over de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief