De Wörthersee

De 5 mooiste plekken van Karinthië

Deel dit artikel op social media!

In de zomer naar de Alpen? Ga eens naar Karinthië! Deze Oostenrijkse deelstaat heeft het allemaal: van prachtige natuur tot historische steden. Het is dan ook niet gek dat dit één van de meest populaire vakantiebestemmingen in de Alpen is. In deze blog lichten we vijf van de mooiste plekken van Karinthië voor je uit. 

1. Biosfeerreservaat Nockberge

Vlakbij Bad Kleinkirchheim ligt het Biosfeerreservaat Nockberge. Dit gebied staat bekend om haar afgeronde bergtoppen. Daarnaast vind je hier allerlei soorten gesteente. Neem vanuit Bad Kleinkirchheim de gondel, en je staat zo midden in het natuurgebied. Of rijd over de 35 kilometer lange Nockalmstrasse. Tijdens je ritje geniet je van een steeds weer veranderend uitzicht.

Dorp aan meer

Het plaatsje Velden aan de Wörthersee

2. De Wörthersee

Karinthië is het land van de meren. Een van de meest bekende is de Wörthersee. Door de aangename temperaturen waan je je hier in Mediterrane sferen. Geniet in een bootje, op de fiets of te voet van het meer. Droom weg bij de prachtige villa’s langs het water. De Wörthersee van bovenaf zien? Breng dan een bezoekje aan de Pyramidenkogel. Hier staat de hoogste houten uitkijktoren ter wereld.

3. De Grossglockner

Op de grens van Karinthië en Oost Tirol ligt de Grossglockner. Dit is de hoogste berg van Oostenrijk. Met de auto rijd je over de Grossglockner Hochalpenstrasse langs de meest indrukwekkende uitzichten. Zin in een uitdaging? Loop dan de GlocknerRunde, een 7-daagse huttentocht rondom deze imposante berg.

Huisje in groen veld tussen bergen

Het landschap rondom de Grossglockner is indrukwekkend

4. Het historische centrum van Klagenfurt

Naast prachtige natuur heeft Karinthië ook een aantal mooie steden. Een daarvan is Klagenfurt. Deze stad in de buurt van de Wörthersee heeft een prachtig historisch centrum. Slenter langs kastelen en pittoreske binnenhofjes en je waant je even in de middeleeuwen.

5. Natuurpark Dobratsch

Met de auto sta je vanuit Villach binnen 20 minuten in natuurpark Dobratsch. Deze berg wordt dan ook wel de Villacher Alpe genoemd. Maak tijdens een wandeling kennis met de diversiteit van dit gebied. Of maak een ritje over de Villacher Alpenstrasse en geniet van prachtige vergezichten.

Prachtige wandeltochten Karinthië

Geniet in Karinthië van prachtige wandeltochten

Deze zomer de mooiste plekken van Karinthië ontdekken?

AlpenReizen heeft tal van accommodaties en actieve vakanties in Karinthië. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons voor meer informatie of vragen gerust op 010 – 767 0097 of mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief