Wandelen Dolomieten

5 indrukwekkende wandeltochten in de Alpen

Deel dit artikel op social media!

Door te voet een aantal dagen de bergen in te trekken leer je de Alpen het beste kennen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat je door het grote aanbod aan wandeltochten door de bomen het bos niet meer ziet. Wij maken het je graag iets makkelijker! In deze blog lichten we 5  indrukwekkende wandeltochten in de Alpen voor je uit.

1. Alpe Adria Trail

Deze wandeltocht neemt je mee door Oostenrijk, Slovenië en Italië. Onderweg overnacht je in comfortabele hotels of pensions. Kies je voor bagagevervoer, dan hoef je zelf alleen nog maar te genieten van het landschap. Geen tijd om een paar maanden uit te trekken voor de gehele tocht? Dan loop je gewoon een deel van de trail! Wandel van bergen naar de kust tijdens de Karst & Triest Trail. Of verblijf in berghutten tijdens de Huttentocht Alpe Adria Trail. Je kan er echter ook voor kiezen om door 2 landen te wandelen tijdens de Slovenia & Friuli Trail.

Wandelaars voor meer

Maak tijdens de Alpe Adria Trail kennis met Oostenrijk, Italië en Slovenië

2. Stubaier Höhenweg

In hartje Tirol vind je één van de mooiste en tegelijkertijd zwaarste hoogteroutes van de Alpen: de Stubaier Höhenweg. Dit is een klassieker eersteklas en een absolute must voor elke wandelliefhebber. Bereid je voor op deze 10-daagse wandeluitdaging! Het is een prachtige tocht met de ongerepte schoonheid van ruige rotsformaties, bizarre gletsjerlandschappen en de kleurrijkste bergmeren. Het voordeel van deze tocht is dat elke hut ook bereikbaar is vanuit het dal. Vind je de volledige variant dus iets teveel van het goede? Kies dan voor een van de korte varianten: deel 1, deel 2 of ga voor de unieke combinatie met de WildeWasserWeg.

3. Dolomieten (en meer)

Italië wordt gekenmerkt door prachtige en de meest ruige gebergtes, maar natuurlijk ook door de heerlijke keuken. Tijdens een huttentocht verblijf je in authentieke rifugio’s (berghutten) waar avontuur en optimaal genieten samenkomen, ‘la dolce vita in de bergen’! De Dolomieten bieden natuurlijk talloze mogelijkheden! Ontdek onze panoramische huttentocht, de surrealistische Brenta Dolomieten! Deze heeft de allermooiste via ferrata ter wereld. Of wandel van het ene naar het andere hoogtepunt in Val di Fassa.

Hoge berg op achtergrond met groen gras op voorgrond

De Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk

4. Hohe Tauern National Park Trail

Tijdens deze 9-daagse wandeltocht loop je de eerste 7 etappes van de Alpe Adria Trail. Je start aan de voet van de Großglockner. Daarna vervolg je je pad tussen ‘de 3000-ers’ en kom je in aanraking met andere mooie natuurfenomenen. Deze bestaan uit watervallen, fonkelende meren en diepgroene dennenbossen. Het National Park Hohe Tauern gaat je genoeg prachtige uitzichten geven!

5. Mount Triglav

Deze berg in het Triglav National Park is er één voor de bucketlist. De Triglav is de hoogste berg van Slovenië, en het nationale symbool van dit land. Het verhaal gaat dat elke Sloveen deze berg minstens één keer in zijn of haar leven moet beklimmen. Deze beklimming is een geweldig avontuur, maar wel een die enkel is weggelegd voor de ervaren bergwandelaar. Op sommige delen van de route is het gebruik van een klettersteigset noodzakelijk. Ga zelf het avontuur aan tijdens de Mini-Huttentocht Mt Triglav!

Rotsachtige bergtop met groene bomen er onder

De indrukwekkende Triglav in Slovenië

Zin gekregen in een van deze wandeltochten in de Alpen?

We hopen dat wij je met deze 5 indrukwekkende wandeltochten in de Alpen wat inspiratie hebben kunnen bieden! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel voor meer informatie gerust naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief