De Wörthersee

10 redenen voor een zomervakantie in Karinthië

Deel dit artikel op social media!

Karinthië is één van de meest populaire bestemmingen in de Alpen. In deze Oostenrijkse deelstaat vind je alles wat je nodig hebt voor een (ont)spannende vakantie. Wij hebben 10 redenen voor een zomervakantie in Karinthië op een rijtje gezet.

1. Het aangename klimaat

Door de ligging tussen de Alpen en de Middellandse Zee heeft Karinthië een heerlijk klimaat. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ruim 25 graden. Ook schijnt de zon hier meer dan elders in het land. Karinthië is dus de perfecte plek voor een heerlijke zomerse vakantie!

2. De vele meren

Karinthië staat bekend om haar vele meren. Je vindt hier onder andere de Wörthersee, de Millstätter See en de Ossiacher See. Neem na een dag vol avonturen lekker een duik in het heldere water.

Blauw meer tussen beboste heuvels

Uitzicht over de Wörthersee

3. De ongerepte natuur

Liefhebbers van de natuur zitten in Karinthië goed. Vlakbij de Millstätter See ligt het Biosfeerreservaat Nockberge. Dit gebied staat bekend om haar afgeronde bergtoppen. En ook de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, ligt in Karinthië.

4. Het brede aanbod aan activiteiten

Zeilen, rodelen, paragliden… dankzij het gevarieerde landschap kan het in Karinthië allemaal! En kom na afloop heerlijk bij in één van de vele wellness centra. Bezoek bijvoorbeeld het 1e Kärnten Badehaus aan de Millstätter See.

Paragliding in de Alpen

5. Een prachtig wandelgebied

Als wandelaar kun je in Karinthië je hart ophalen. Er staan hier namelijk tal van prachtige wandelroutes uitgestippeld. En wist je dat de Alpe Adria Trail door Karinthië loopt? Tijdens deze tocht maak je kennis met de natuur en cultuur van drie landen.

6. De kindvriendelijkheid

Karinthië heeft een groot aanbod van kindvriendelijke accommodaties en activiteiten. Karinthië is dus een ideale bestemming voor een vakantie met het hele gezin. Verblijf bijvoorbeeld in Wahaha Paradise Resort. Je vindt op dit resort naast een privéstrand zelfs een klimmuur!

7. Het heerlijke eten

Maak in Karinthië kennis met de lokale keuken. In veel Karintische gerechten komen Oostenrijkse, Sloveense en Italiaanse invloeden samen. Daarnaast leer je hier alles over de herkomst van ingrediënten. Geniet bijvoorbeeld van een lekker visje, vers gevangen uit één van de meren.

8. Het culturele erfgoed

Zin in een dagje cultuur snuiven? Bezoek dan het plaatsje Gmünd, wat bekend staat als kunstenaarsstad. Naast een prachtige oude stadsmuur vind je hier tal van musea en galerieën. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het Porsche museum.

Plaats met kerkje, bergen op achtergrond

De stad Villach ligt tussen de bergen

9. De gezelligheid van de grotere plaatsen

De meeste mensen boeken een zomervakantie in Karinthië voor de prachtige natuur, maar er is meer. Een dagje de stad in? Bezoek dan bijvoorbeeld de historische binnensteden van Villach en Klagenfurt. In beide steden vind je prachtige gebouwen. Beklim in Villach de St. Jakob kerk voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

10. De ruime keuze uit accommodaties

Slaap je liever in een berghut, een hotel of een appartement? Karinthië heeft een zeer ruim aanbod aan accommodaties. Er is dus voor iedereen wat leuks te vinden!

Zin gekregen in een zomervakantie in Karinthië?

Kennis maken met deze zonnige Oostenrijkse deelstaat? Wij helpen je graag met het samenstellen van je ideale vakantie. Bel ons voor meer informatie of vragen gerust op 010 – 767 0097 of mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief