Cadeau voor bergliefhebbers

De 10 leukste cadeaus voor bergliefhebbers

Deel dit artikel op social media!

Over drie weken is het alweer Sinterklaas, en voordat je het weet zit je aan het kerstdiner. De feestdagen gaan voor veel mensen gepaard met een hoop stress. Bij wie worden de feestdagen doorgebracht? Wat wordt er gegeten? En wat voor cadeau koop je in hemelsnaam voor die ene persoon die alles al heeft? Wij helpen je graag een eindje op weg. Althans, als je familie en vrienden hebt die van de bergen houden! Wij hebben namelijk een lijstje gemaakt met 10 van de leukste cadeaus voor bergliefhebbers. Mooi meegenomen is dat deze cadeaus allemaal in de prijsklasse onder 25 euro vallen – een leuk cadeau voor een bergliefhebber hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Met een van deze cadeaus maak je jouw schoonzus, nichtje of vriend die van de bergen houdt gegarandeerd helemaal blij!

1. Nekwarmer

Een nekwarmer, ook wel een Buff,  is misschien wel een van de meest nuttige cadeaus voor bergliefhebbers. Er bestaan allerlei soorten nekwarmers, van dunne exemplaren voor de zomer tot heerlijk warme colletjes voor de winter. Nekwarmers kunnen vaak op verschillende manieren gedragen worden, bijvoorbeeld als bandana om de hoofdhuid te beschermen tegen de felle zon in de bergen. Tegenwoordig zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren en printjes.

2. Reisspelletjes

In de meeste berghutten is geen internet, dus wordt een lange dag in de bergen vaak afgesloten met een gezellig spelletje. Maar tijdens een huttentocht wil niemand een loodzwaar bordspel meeslepen. Dus ken je iemand die volgend jaar op huttentocht gaat? Geef hem of haar dan een spelletje op reisformaat. Een kaartspel of Yahtzee doen het altijd goed, en nemen bijna geen plek in in de rugzak.

cadeaus voor bergliefhebbers

Een spelletje voor tijdens een huttentocht

3. Mini EHBO set

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en tijdens een wandeling in de bergen is dat niet anders. Daarom is het altijd handig om een kleine EHBO set mee te nemen. Wil je een origineel cadeau geven? Maak dan zelf een leuk tasje en stop daar een aantal pleisters, verband, ontsmettingsmiddel, aluminiumdeken, een schaartje en een tekenpen in.

4. Herbruikbare boterhamzakjes

Wie een lange wandeltocht gaat maken neemt vaak wat eten mee voor onderweg. Om minder plastic te verspillen kunnen boterhammen verpakt worden in herbruikbare boterhamzakjes. Deze zijn gemaakt van stof met een speciaal laagje, waardoor je ze na gebruik met een beetje afwasmiddel makkelijk schoon kunt maken.

5. Waterfles

Nog een duurzame cadeautip voor bergliefhebbers: een mooie, lichte waterfles. Tijdens het wandelen verlies je veel vocht, en het is belangrijk om dit goed aan te vullen. Maar elke keer nieuwe flesjes kopen is duur, slecht voor het milieu en bovendien onnodig. In plaats van een waterfles zou je ook een waterzak kunnen geven, waarmee je al lopend kunt drinken.

cadeaus voor bergliefhebbers

Een mooi notitieboekje voor degenen die van schrijven houden

6. Klein notitieboekje

Een bergliefhebber die houdt van schrijven kan niet zonder een klein notitieboekje in zijn of haar rugzak. Hierin kan hij of zij aan het einde van de dag alle avonturen vastleggen. Nog beter is een notitieboekje gemaakt van waterafstotend papier, zodat zelfs bij een flinke regenbui de inkt niet uitloopt.

7. Sloffen

Sloffen, maar dat is toch een suf cadeau? In tegenstelling, want wie op huttentocht gaat doet er goed aan een paar sloffen mee te nemen. In de berghutten is het dragen van bergschoenen namelijk uit den boze. Bij binnenkomst worden deze ingewisseld voor een comfortabel paar sloffen.

8. Lichtgewicht, sneldrogende handdoek

Even lekker je voeten afkoelen in dat beekje… Vervolgens moet je je voeten wel weer afdrogen voordat je je bergschoenen weer aan kunt trekken. Een lichtgewicht, sneldrogende handdoek biedt in dit geval een uitkomst. Deze handdoeken zijn zeer compact en drogen heel snel, waardoor ze onmisbaar zijn in de rugzak tijdens meerdaagse wandeltochten.

cadeaus voor bergliefhebbers

Met een boek ben je even in een andere wereld

9. Een boek over de bergen

Voor bergliefhebbers is er weinig fijner dan wegdromen bij een boek over de bergen, terwijl ze zelf in het platte Nederland zijn. Er bestaan talrijke boeken over de bergen, van fictie waarbij het verhaal zich afspeelt in de bergen tot reisverslagen van indrukwekkende tochten.

10. Een reis- of wandelgids

Heeft de ontvanger van het cadeau al een specifiek gebied in gedachten waar hij of zij heen wil? Dan is het leuk om een reis- of wandelgids te geven. Dit is vooral leuk voor bergliefhebbers die nog in de oriënterende fase van hun reis zitten. Check vooral ook even of ze het boekje niet al hebben.

Uiteraard kun je deze cadeaus voor bergliefhebbers ook gewoon voor jezelf kopen, ter voorbereiding op je volgende vakantie in de Alpen…

En wij helpen je graag bij het plannen van die vakantie! Of je nu op zoek bent naar een gezellige accommodatie of een pittige huttentocht, wij helpen je graag verder. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief