Huizen in groene weides tussen bergen

Zillertal: beroemd en berucht maar ongekend populair

Deel dit artikel op social media!

Het Zillertal in Oostenrijk heeft haar naam te danken aan de rivier de Ziller, die door dit 30 kilometer lange dal stroomt. De bekendste dorpen als Fügen, Mayrhofen, Gerlos en Zell am Ziller trekken jaarlijks zowel in de zomer als in de winter veel bezoekers. Van een actieve of ontspannen vakantie in de zomer tot een skivakantie tijdens de winter. Dit dal in het Oostenrijkse Tirol is beroemd en berucht, maar door de oneindig vele mogelijkheden niet voor niets ongekend populair. Wij nemen je graag mee in een rondje Zillertal! 

Actieve zomervakantie in het Zillertal

Het Zillertal heeft in de zomer veel te bieden voor vakantiegangers. Voor fanatieke wandelaars zijn er veel verschillende wandelpaden te vinden met in totaal 1.000 kilometer aan wandelroutes. Daarnaast kunnen ook fietsers hun hart ophalen in het zomerse Zillertal. Met zo’n 450 kilometer aan fietspaden kun je hier heerlijk fietsen of mountainbiken. Op zoek naar actie en avontuur met het gezin? Leef je dan helemaal uit tijdens de Outdoor Active Zillertal vakantie. Door het brede dal is het ook een prachtige bestemming voor paragliders. Op een mooie zomerse dag zorgen de vrolijke gekleurde schermen dan ook voor heel wat bekijks!

Voordeel tijdens de zomervakantie

Bij verblijf in het Zillertal krijg je met je gastenkaart korting op diverse activiteiten, musea en bezienswaardigheden. Wil je veel van de regio zien, regelmatig de bergen in of willen zwemmen? Dan is de aanschaf van de Zillertal Aktivcard zeker het overwegen waard! Met deze voordeelkaart maak je eens per dag gratis gebruik van één van de geopende bergliften en openluchtzwembaden. Ook het openbaar vervoer in het Zillertal is inbegrepen (m.u.v. de stoomtrein). Verder kun je met de Zillertal Activcard gebruik maken van vele recreatieve faciliteiten en attracties tegen gereduceerde prijzen, zoals bij de Arena Coaster, de Arena Skyliner, de goudmijn in Hainzenberg en vele andere vrijetijdsbestedingen. Deze kaart kun je aanschaffen bij de plaatselijke VVV’s in het Zillertal.

Zomer in het Zillertal

Zomer in het Zillertal

Op wintersport in het Zillertal

Ook in de winter is het Zillertal erg in trek; je vindt er volop uitdagende gebieden voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Het is dan ook niet voor niets dat veel Nederlanders jaarlijks het Zillertal weten te vinden voor hun wintersportvakantie! Genieten van de witte poedersneeuw in Ski Zillertal 3000 bij Mayrhofen of in de Zillertaler Arena bij Gerlos en Zell am Ziller. En de liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Hintertux gletsjer. Met meer dan 300 kilometer aan pistes en verschillende sleepliften, stoeltjesliften en gondels kun je hier volop skiën en snowboarden. En door de grote hoogteverschillen in het Zillertal heb je grote kans op een witte skivakantie!

Winter in het Zillertal

Winter in het Zillertal

Dorpen in het Zillertal

In het Zillertal liggen verschillende dorpen met ieder een eigen karakter en bijzonderheden. Zo geniet je met het hele gezin van belevenissen op de Spieljoch in Fügen. In Mayrhofen kun je hartje zomer nog skiën op de gletsjer. Daarnaast staat Gerlos bekend om de après-ski feesten en bereik je vanuit Zell am Ziller gemakkelijk de Zillertal Arena. Wil je meer weten over de leukste bestemmingen in het Zillertal? We nemen je graag mee in een rondje Zillertal!

Fügen

Gelegen aan het begin van het Zillertal vind je Fügen. Fügen ligt in het breedste gedeelte van het dal en heeft de meeste zonuren. Geniet hier in de winter van de 100 kilometer pistes van de Spieljoch in Hochfügen. In de zomer staat de Spieljoch bekend als familieberg vol belevenissen. Ben je op zoek naar een echte uitdaging? Probeer de Flying Fox in Fügen voor een ultieme adrenaline-kick. Daarnaast heeft Fügen een eigen 18-holes golfbaan: Golfclub Uderns. Verbeter je handicap met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. En wist je dat je golfbal verder vliegt door de ijle lucht?

Fügen in het Zillertal

Fügen in het Zillertal

Mayrhofen

Aan het einde van het dal ligt Mayrhofen. Dit dorp ligt op een hoogte van 630 meter en wordt omgeven door de Tuxer- en Zillertaler Alpen. Deze bergen hebben toppen tot boven de 3.000 meter. Evenals Gerlos verandert dit dorp in de winter ook in een fantastisch wintersportparadijs met een bruisende après-ski. Mayrhofen kan worden omschreven als een van de meest typische Tiroler plaatsen. Er is een gezellige bedrijvigheid in het dorp, waar regelmatig vrolijke Tirolermuziek door de straten schalt.  Je kunt er prachtig wandelen over de 200 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden mét panoramische uitzichten. Ook fietsliefhebbers kunnen hun lol op met maar liefst 18 verschillende mountainbikeroutes in de nabije omtrek. En last but not least: wist je dat je hier kunt zomerskiën op de Hintertuxer Gletscher?

Hintertuxer Gletscher

Hintertuxer Gletscher

Gerlos

In een zijdal van het Zillertal ligt Gerlos. Onder Nederlanders een zeer geliefde wintersportbestemming met een bruisende après-ski. Met 143 kilometer aan pistes is het hier voor de wintersportliefhebber puur genieten! In de zomer vind je een heel ander sfeertje. Dan kom je hier helemaal tot rust in de ongerepte natuur. Ook met het gezin valt er veel te beleven. Klim en klauter in de Hochseilgarten of leer klettersteigen. Voor waterpret ga je naar het stuwmeer Durlaßboden. Dit meer staat bekend bij surfers en kiters, die van heinde en ver komen om hier de ultieme wind in hun scherm te vangen. Sla ook de Krimmler Wasserfälle zeker niet over! Met een hoogte van 380 meter zijn dit de grootste watervallen van Centraal-Europa en zelfs de op vijf na hoogste ter wereld. De 4 kilometer lange wandelroute naar de bovenste fase van de waterval is dan ook zeker een aanrader!

Stuwmeer Durlaßboden

Stuwmeer Durlaßboden

Zell am Ziller

Bereik vanuit Zell am Ziller gemakkelijk de Zillertal Arena met prachtige pistes en verschillende avonturenparken. Raas met de 1.450 meter lange Arena Coaster de berg af richting het dalstation. Deze rodelbaan zorgt voor vermaak voor de hele familie en is bovendien in de zomer én winter geopend. In de zomer kun je in Zell am Ziller ook prachtige mountainbike- en wandelroutes verkennen.

Zell am Ziller in de zomer

Zell am Ziller in de zomer

Op vakantie in het Zillertal?

Al met al is het Zillertal een dal vol avonturen. Ben je op zoek naar een leuke vakantie in het Zillertal? Neem gerust contact met ons op voor een onvergetelijke vakantie! Bel ons op 010 – 767 00 97 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl. Wij helpen jou graag verder met het uitdenken van jouw ultieme vakantie in het Zillertal.

AlpenReizen nieuwsbrief