Wildschönau

Wildschönau: hét dal voor een gezinsvakantie in de zomer en winter!

Deel dit artikel op social media!

Tussen de Kitzbüheler en Zillertaler Alpen ligt in Tirol het romantische dal Wildschönau. Dit hoogdal ligt op een hoogte van 828 tot 1.150 meter boven de zeespiegel. De 4 bekendste kerkdorpen van het dal zijn Niederau, Oberau, Thierbach en Auffach. Het dal Wildschönau staat voor rust en ontspanning. Daarnaast is het dal de thuisbasis van zo’n 260 bergboerderijen. Wildschönau is speciaal gericht op de wat kleinere gasten en is daarom ideaal voor een gezinsvakantie. De locatie is ook perfect voor een uitstapje naar Salzburg, München of Innsbruck. Ontdek wat er in Wildschönau te beleven is voor jong en oud tijdens de zomervakantie of wintersport. 

Wintersport in Wildschönau

Vanuit Wildschönau heb je toegang tot het nieuwe skigebied ‘Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau’. Dit skigebied staat ook wel bekend als ski-juweel van de Tiroler Alpen. Ontdek met 47 liften de 145 kilometer aan pistes. Als een van de meest afwisselende skigebieden van de Kitzbüheler Alpen kunnen zowel beginners, families als ervaren wintersporters zich hier helemaal uitleven. Geniet daarnaast van de adembenemende natuur met een sneeuwschoenwandeling door het besneeuwde landschap. Ook de Natur-Hochseilgärten Zauberwinkl is zeker het bezoeken waard in de winter én zomer. Dit is één van de hoogste en meest spectaculaire klimtuinen van Europa met een hoogte van 17 tot 21 meter.

De witte wereld van de vallei

De witte wereld van de vallei

Zomervakantie in Wildschönau

Ontdek in Wildschönau de ruim 300 kilometer aan geprepareerde en gemarkeerde mountainbike- en wandelpaden. Geniet van de adembenemende natuur langs bloeiende weiden en schaduwrijke bossen. Maak onderweg kennis met de traditionele Tiroler keuken in een van de gastvrije bergrestaurants. Daarnaast is het natuurravijn Kundler Klamm een echte aanrader. Beleef in deze kloof avonturen en waterpret met het hele gezin. De wandeling naar de kloof toe is ook nog eens goed te doen met kinderwagen. Neem daarnaast een verkoelende duik in het Bergbadl buitenbad tussen Oberau en Niederau. Wil je meer leren over kruiden en de natuur? Bezoek dan zeker Kruidentuin Haas in het dal!

Kundler Klamm

Kundler Klamm

Wildschönau-Niederau

Het gemoedelijke, kleine plaatsje Niederau ligt aan het begin van de vallei. Niederau is een perfecte familiebestemming waar vele activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Gastvrijheid en vriendelijkheid staan hier hoog in het vaandel; je voelt je hier al snel thuis tijdens je zomer- of wintervakantie! Kenmerkend in het dorp is de spitse kerktoren van de Pfarrkirche. Daarnaast is in Niederau Tirools grootste en ook één van de bekendste paragliding scholen van Europa gevestigd. De lucht is dan ook vaak rijkelijk versierd met fel gekleurde parachutes. Durf jij de sprong te wagen met een ervaren leraar in een tandemvlucht?

Paragliding in Niederau

Paragliding in Niederau

Wildschönau-Oberau

Oberau is het grootste van de vier idyllische dorpjes in de Wildschönau vallei, gelegen aan de zonzijde van het dal. De omgeving van Oberau is voor kinderen een levensgrote speeltuin. Echter zullen ook liefhebbers van rust en stilte zich hier helemaal thuis voelen. Ontdek de omgeving te voet, op de fiets of te paard! Bezoek ook de traditionele houten huisjes en boerderijen en neem de boemeltrein door het dal. Sla daarnaast zeker het ‘z’Bach’ bergboerenmuseum niet over. In deze ouderwetse rokerij kom je meer te weten over de vroegere zilvermijn-industrie.

Boemeltrein door de Wildschönau vallei

Boemeltrein door de Wildschönau vallei

Geniet van de mogelijkheden in Wildschönau

Wildschönau biedt vele mogelijkheden voor het hele gezin. Wil jij die mogelijkheden zelf verder ontdekken? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 010 – 767 00 97 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl. Wij helpen jou graag verder met het uitdenken van jouw ultieme vakantie in het Ötztal.

AlpenReizen nieuwsbrief