Wintersport Val Gardena

Val Gardena: dé vallei voor actieve bergliefhebbers

Deel dit artikel op social media!

Gelegen tussen de grillige pieken van de Italiaanse Alpen ligt Val Gardena. Deze pittoreske vallei wordt omgeven door de Dolomieten, die op de UNESCO Werelderfgoed lijst staan. Val Gardena is een perfecte vakantiebestemming voor echte natuurliefhebbers, zowel jong als oud. Met het hele gezin is hier in de winter en zomer genoeg te beleven. De schitterende natuur en de vele mogelijkheden zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt en eigenlijk nog langer zou willen blijven! Ontdek waarom Val Gardena het hele jaar door een aanrader is!

Wintersport in Val Gardena

Val Gardena is een paradijs voor liefhebbers van wintersport. De vallei valt samen met 11 andere gebieden onder het skigebied ‘Dolomiti Superski’ en biedt vele mogelijkheden. Dit gehele gebied beschikt over zo’n 1200 kilometer aan gevarieerde pistes en heeft maar liefst 450 skiliften. Vanuit Val Gardena zelf heb je direct toegang tot 175 kilometer aan pistes en 115 kilometer langlaufloipes. Een wintersportvakantie in deze vallei staat bekend om de Italiaanse gastvrijheid in combinatie met de Oostenrijkse gezelligheid. De 3 dorpen in Val Gardena (Ortisei, St. Cristina en Selva) staan met elkaar in verbinding, waardoor je gemakkelijk in een naastgelegen dorp kunt genieten van de après-ski of een gezellig restaurant.

Wintersport in Val Gardena

Wintersport in Val Gardena

Zomervakantie in Val Gardena

In deze imposante bergwereld is er ook in de zomer van alles te beleven onder de Italiaanse zomerzon. Geniet van de goed ontwikkelde wegen en paden door de bergen en ontdek onderweg de sfeervolle en authentieke berghutten voor een versnapering. Er zijn vele paden aangelegd om fietsend de omgeving te ontdekken en verkennen. Ook een echte aanrader voor het hele gezin is de kastelentocht. Met deze tocht bezoek je 3 mooie kastelen en kom je meer te weten over het verleden. Onderweg bezoek je Castel Gardena, Castel Wolkenstein en Castel Trostburg.

Fietsen in val Gardena

Op de mountainbike de omgeving verkennen

Sella Ronda

De Sella Ronda is één van de meest bekende en populaire skitochten van de Alpen. De officiële skiroute is 26 kilometer lang, maar je kunt de route al verlengen tot ruim 40 kilometer. De Sella Ronda gaat door 4 verschillende skigebieden: Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa-Carezza. Daarnaast is de Sella Ronda tegenwoordig ook in de zomer een echte trekker: de wielervariant van de Sella Ronda is ontzettend populair. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer is de Sella Ronda een populaire route met fantastische uitzichten en vergezichten!

Skiën in Flachau

Genieten met de familie in Flachau ©Flachau

Nog een paar laatste tips

Wat mag je tijdens je vakantie in deze Italiaanse vallei ook niet missen?

  • Bezoek het natuurpark Puez-Odle/Geisler en bewonder de overblijfselen van de laatste ijstijd;
  • In en rondom St. Christina vind je vele kerkjes die zeker het bezoeken waard zijn voor cultuurliefhebbers;
  • Met kinderen is ook het avonturenpark Col de Flam in Ortisei een echte must-do!;
  • Ben je daarnaast rond kerst in Val Gardena? Bezoek dan zeker de jaarlijkse kerstmarkt in St. Christina!

Wanneer ga jij naar Val Gardena?

Interesse in een vakantie naar Val Gardena? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 010 – 767 00 97 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl. Wij helpen jou graag verder met het uitdenken van jouw ultieme vakantie in dit prachtige Italiaanse dal.

AlpenReizen nieuwsbrief