Groep ruiters op pad tussen de bergen

Een unieke ervaring: paardrijden in de Alpen

Ben je paardenliefhebber en wil je eens een wat andere vakantie beleven? Ga eens paardrijden in de Alpen! Of je nu een beginnende of ervaren ruiter bent, iedere paardenliefhebber kan in de Alpen terecht. Geniet van prachtige buitenritten door de indrukwekkende natuur. Of verbeter je techniek bij de manege van je hotel. Pak je cap en laarzen in en je bent klaar voor een nieuw avontuur!

Een unieke ervaring

Door te gaan paardrijden in de Alpen kom je even helemaal tot rust. Ontsnap even aan het dagelijks leven en laat je meevoeren door groene alpenweides en langs ruige bergtoppen. Dit maakt het tot een hele andere ervaring dan paardrijden in Nederland. Er zijn tal van mogelijkheden om te gaan paardrijden in de Alpen. Zo kun je verblijven in een hotel met manege, waar je als ervaren ruiter zelfstandig op pad kunt gaan met een van de paarden. Of kies voor een paardrijvakantie waarbij je een aantal dagen les krijgt op je eigen niveau.

Twee ruiters te paard op groene weide voor bergen
Maak te paard kennis met het indrukwekkende Triglav National Park

Maak kennis met de indrukwekkende natuur van Slovenië

Vanuit Chalethotel Pristava Lepena rijd je op een echte Lippizaner een prachtige route door de vallei van de blauwgroene Soča rivier. Beginners kunnen hier terecht in de manege om de fijne kneepjes van het paardrijden te leren. Vanuit dit hotel in het indrukwekkende Triglav National Park zijn naast paardrijden ook tal van andere activiteiten te ondernemen. Het plaatsje Bovec staat bekend als walhalla voor liefhebbers van buitensporten. Ga raften op de Soča of maak een wandeltocht naar een van de vele watervallen. Of geniet gewoon van het prachtige uitzicht vanuit het hotel, en de serene rust in de bergen.

Groep kinderen op paarden rijden door dal in de bergen
Maak prachtige buitenritten door de natuur

Verbeter je techniek in Oostenrijk

Tal van hotels in de Alpen beschikken over een manege waar paardrijlessen worden aangeboden. Ben je beginner die wil leren paardrijden of wil je als ervaren ruiter je techniek verbeteren? Kies dan voor een paardrijvakantie in het Oostenrijkse Pitztal. Doordat de ervaren instructeurs lesgeven op je eigen niveau zul je altijd vooruitgang boeken. Sluit de vakantie af met een prachtige buitenrit door het Pitztal. Hier rijd je langs almhutten, authentieke Tiroolse dorpjes en heb je zelfs uitzicht op de hoogste berg van Tirol. Daarnaast is er tijdens de vakantie genoeg tijd om de omgeving te verkennen, of om lekker bij te komen in de sauna.

Deze zomer paardrijden in de Alpen?

Maak prachtige ritten in het Sloveense Triglav National Park of leer de fijne kneepjes van het paardrijden in Tirol. Wij helpen je graag bij het samenstellen van je paardrijvakantie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen is een online reisorganisatie, die je een zorgeloze en onvergetelijke tijd in de bergen laat beleven! Vanuit onze passie voor de bergen willen we iedereen inspireren met ons vernieuwende aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *