Slovenië

Slovenië: verrassend leuk!

Na verschillende keren in Frankrijk, Italië en Spanje te zijn geweest wilden wij weleens wat anders. De verhalen over Slovenië maakten ons dusdanig nieuwsgierig dat wij, eigenlijk zonder uitgebreid inlezen, een vakantie naar Bovec door AlpenReizen hebben laten regelen. Dit bleek een goede keus te zijn geweest!

blog-crna-ovca-the-black-sheepBij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse van ons appartement (appartement Zorč). Een tweekamerappartement mét veranda waarop we ’s ochtends heerlijk konden ontbijten en ’s avonds gezellig een wijntje konden drinken. Met een keukentje met daarin in ieder geval een koelkast, kookplaat (voor het dagelijkse gekookte eitje bij het ontbijt) en percolator (koffie bij ontbijt is een must!). De overige maaltijden hebben we tijdens onze vakantie elders genuttigd; in de vorm van een picknick met zelfgesmeerde broodjes of bij één van de leuke restaurantjes en barretjes in de omgeving.

Prachtige wandelroutes

blog-reiservaring-bovec-slovenie-brugOp één slechte dag na hebben we heerlijk weer gehad, elke dag zo’n graadje of 23. Warm genoeg om in korte broek en T-shirt naar buiten te kunnen  en niet te heet om dingen te ondernemen. Bij het toeristinformatiecentrum hebben we een wandelkaart gekocht en tijdens onze vakantie hebben we diverse keren een wandeling gemaakt van gemiddeld zo’n 12-15 km. Onderweg hebben we genoten van de mooie natuur (50 tinten groen!) en werd er bij tijd en wijle een flinke aanslag op onze kuitspieren gedaan. De wandelroutes zijn trouwens ook zonder kaart goed te volgen, de verschillende routes staan namelijk overal duidelijk aangegeven met bordjes langs de weg.

Dagje Ljubljana

Op de regenachtige dag zagen wij op Buienradar dat het in Ljubljana de hele dag droog zou zijn en daar zijn we toen heen gegaan. Ljubljana  ligt op ongeveer  twee uur rijden van Bovec en is een kleine stad met veel gezellige terrasjes, leuke winkeltjes en mooie gebouwen. De sfeer doet een beetje Berlijnachtig aan. Ook daar hebben we weer heerlijk gegeten en onder andere van Sloveense wijn met schapenkaas gesmikkeld.

blog-reiservaring-raften-soca-bovec-slovenie-2

Raften op de Soča bij Bovec

De laatste dag van onze vakantie hebben we geraft op de Soča rivier, een activiteit die we hadden bijgeboekt. De activiteit duurde in totaal 3 uur (1,5 uur op het water en 1,5 uur reistijd, omkleden en uitleg). Wij hebben voor de big raft gekozen, waarbij we inclusief instructeur met 6 personen in de boot zaten. Het raften was bijzonder leuk (nog leuker dan verwacht) en wij raden dan ook iedereen, die naar Bovec gaat, aan dit te doen… De Soča rivier is supermooi en écht zo blauw als op de plaatjes. Het trotseren hiervan geeft een waanzinnig gevoel! Bij thuiskomst wachtten de foto’s hiervan ons op in onze mailbox.

blog-reiservaring-raften-bovec-slovenie

Verrassend leuke bestemming!

Voor ons voldoet het aan alle ingrediënten voor een fijne vakantie, namelijk: gezellig, maar geen hordes toeristen, ontspanning afgewisseld met activiteit, natuur, cultuur en niet te vergeten,  voor ons als Bourgondiërs, mogelijkheden om lekker te eten en te drinken.

Rachel & Fred

AlpenReizen is een online reisorganisatie, die je een zorgeloze en onvergetelijke tijd in de bergen laat beleven! Vanuit onze passie voor de bergen willen we iedereen inspireren met ons vernieuwende aanbod.

One thought on “Slovenië: verrassend leuk!”

  1. In het echt is het zelfs nog veel mooier! Zo’n helder groen/blauwe rivier als de Soca rivier in Bovec heb ik echt nog nooit gezien, daar blijf je naar kijken.. Klimaat is vergelijkbaar met Frankrijk en Italië, dus in de zomer gaat het kwik regelmatig door de 30. Dan ben je blij dat je bij de rivier zit of de bergen in kan voor wat verkoeling 🙂 Wat mij betreft echt een (nog verborgen) pareltje……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *