Bloesem bij meer in de bergen

Ossiacher See: 5 must-do’s tijdens je zomervakantie!

Deel dit artikel op social media!

De Ossiacher See in het zonnige Karinthië is één van de mooiste meren van Oostenrijk. Daarnaast is het ook nog eens het op 3 na grootste zwemmeer van Karinthië. Dankzij de prachtige ligging wordt het ook wel de ‘Alpenrivièra’ genoemd. De Ossiacher See staat bekend om de veelheid aan mogelijkheden op het gebied van sport, ontspanning, cultuur en waterpret voor kinderen. Sportievelingen, families en vooral ook muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze omgeving. Wat mag je tijdens je vakantie bij de Ossiacher See niet missen? We hebben de must-do’s voor jou op een rijtje gezet! 

1. Mogelijkheden van de Ossiacher See ontdekken

Wist je dat de temperatuur van het meer in de zomer kan oplopen tot 26 graden? Met zo’n heerlijke temperatuur is het rond de Ossiacher See puur genieten! Kom helemaal tot rust aan de oevers van het meer. Geniet van de ligweiden en comfortabele zandstranden, met glijbanen voor de kinderen. Hoe fijn is het om na een actieve dag in de omgeving een verkoelende duik te nemen? Ook benieuwd naar de onderwaterwereld? Ga dan duiken! In dit warme water kun je vele vissen bewonderen, waaronder de bijna 2m lange meerval. Op het meer is er ook veel te beleven. Je kun er onder meer zeilen, surfen, waterskiën of bijvoorbeeld roeien. Doe je het liever wat rustiger aan? Geniet dan ook op een ontspannen manier van het meer aan dek van de MS Ossiach. Al met al dus een fijne zomerse vakantiebestemming voor het hele gezin!

Zonnebaden aan de Ossiacher See

Zonnebaden aan de Ossiacher See

2. Genieten van het Carinthischer Sommer Muziek Festival

Sla in de zomermaanden dit muziek festival ook zeker niet over! Jaarlijks wordt in Ossiach aan de zuidoever van het meer het internationale muziek festival ‘Carinthischer Sommer’ georganiseerd. Dit beroemde evenement vindt doorgaans plaats van half juli tot eind augustus. Grootheden uit de opera en klassieke muziek maken hier hun opwachting. Al decennialang komen vele muziekliefhebbers uit de hele wereld naar deze plek. Er wordt gezorgd voor plezier voor jong en oud! Ben je een échte muziekliefhebber? Dan is dit unieke evenement een absolute aanrader!

Carinthischer Sommer

© https://www.carinthischersommer.at / Carinthischer Sommer

3. Actieve vakantie: verken de prachtige omgeving

De omgeving van de Ossiacher See is de perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Met z’n tweeën of met het hele gezin, de mogelijkheden in de omgeving zijn legio. Daarnaast geniet je onderweg van de adembenemende natuur. Rondom het meer is het fantastisch wandelen en zijn er verschillende mountainbike-trails te vinden. Ook is deze bestemming perfect om te paragliden of te klimmen in het Adventurepark Gerlitzen. Ga voor wat minder inspanning en ontdek het 32 kilometer lange fietspad langs het meer met een e-bike. Neem ook zeker de kabelbaan naar de Gerlitzen. Geniet hier van het adembenemende panoramische uitzicht over het meer. Zie je het al voor je? Een schitterend blauw meer, gelegen tussen bergreuzen en rijkelijk gevuld met witte stipjes van talloze zeilbootjes en watersporters. Dit beeld is eigenlijk niet te omschrijven, dat moet je gewoonweg ervaren!

Mountainbiken bij de Ossiacher See

Mountainbiken bij de Ossiacher See

4. Authentieke dorpjes bezoeken

De Ossiacher See wordt daarnaast omgeven door authentieke, schattige dorpjes. Ossiach is het bekendste dorp aan het meer. Dit dorp heeft haar bekendheid voornamelijk te danken aan het Carinthischer Sommer muziekfestival. In de compacte dorpskern trekt Stift Ossiach meteen de aandacht: een voormalig Benedictijner abdij uit de 11e eeuw. Andere authentieke dorpjes aan de Ossiacher See zijn Sattendorf, Steindorf, Treffen en Bodensdorf. Deze plaatsen zijn vooral in de zomer gezellig druk. Je vindt er een gevarieerd aanbod van accommodaties voor een onvergetelijke vakantie aan de Ossiacher See.

Ossiach aan de Ossiacher See

Ossiach aan de Ossiacher See

5. Finsterbach Wasserfälle

De Finsterbach watervallen in Sattendorf zijn lange tijd een geheim van de Ossiacher See gebleven. Het pad langs de watervallen was gevaarlijk en op sommige momenten zelfs gesloten. Echter is daar nu verandering in gekomen! Door een gezamenlijke inspanning van de lokale VVV’s is de toegangsroute verbeterd. Inmiddels staan de Finsterbach watervallen op de kaart. Op slechts een paar minuutjes lopen van de Ossiacher See kom je de eerste waterval al tegen: de 23m hoge Finsterbachfall. Vervolg je de route, dan kun je de 34m hoge Schleierfall bewonderen. Daarna word je getrakteerd op de 21m hoge Kesselfall. Geniet onderweg vooral ook van de adembenemende uitzichten! De weg langs de drie watervallen is toegankelijk voor jong en oud.

Finsterbach watervallen

Finsterbach watervallen

Op naar de Ossiacher See!

De Ossiacher See is een ideale bestemming voor een gezinsvakantie of voor een actieve of ontspannen vakantie met z’n tweeën. Geniet van de vele mogelijkheden in het zonnige Karinthië. Van sportieve activiteiten tot een ontspannen vakantie: de Ossiacher See heeft het allemaal! Interesse? AlpenReizen helpt je graag verder. Stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl of bel naar 010 – 767 0097.

Bekijk de bestemming

AlpenReizen nieuwsbrief