Categoriearchief: Nieuws uit de Alpen

Top 5 mooiste watervallen van de Alpen

Eén van de mooiste natuurverschijnselen van de wereld zijn watervallen. De wijze waarop duizenden waterdruppels naar beneden vallen is erg fascinerend om te zien. Het heeft iets magisch over zich heen. De één is nog mooier, groter en aparter dan de ander. De Alpen hebben een ruim aanbod op het gebied van schitterende watervallen. Als je in de buurt bent is een uitstapje naar een waterval zeker iets wat je op je to-do-lijstje moet hebben staan! Bekijk hieronder de top 5 mooiste watervallen van de Alpen.
Lees verder Top 5 mooiste watervallen van de Alpen

Ontdek het recept voor de klassieke Zwitserse kaasfondue

Een goede kaasfondue wordt niet gemaakt van een pakje fonduekaas uit de supermarkt. De echte klassieke Zwitserse kaasfondue wordt zelfgemaakt van Gruyère, Emmentaler en Appenzeller kaas. Je hoeft hiervoor echt geen Zwitserse chef-kok te zijn, je moet alleen maar een aantal eenvoudige stappen volgen. Wist je trouwens dat kaasfondue is ontstaan uit noodzaak?
Lees verder Ontdek het recept voor de klassieke Zwitserse kaasfondue

Heerlijke actieve vakantie met tieners in Bovec!

Slovenië kenden we nog niet, maar wat een prachtig land is dat. Vorig jaar besefte ik dat onze wensen voor de vakantie aan het veranderen zijn. Kleine kinderen worden groot. Een zwembadje en strandje in de buurt is niet meer voldoende. Mijn tieners willen actie, dingen doen! Dit jaar zouden we het dus anders aanpakken. Via Alpenreizen een trip naar Slovenië geboekt: Bovec. Een leuk, levendig dorp met heel veel mogelijkheden in de omgeving.
Lees verder Heerlijke actieve vakantie met tieners in Bovec!