Categorie archief: Nieuws uit de Alpen

Heerlijke actieve vakantie met tieners in Bovec!

Slovenië kenden we nog niet, maar wat een prachtig land is dat. Vorig jaar besefte ik dat onze wensen voor de vakantie aan het veranderen zijn. Kleine kinderen worden groot. Een zwembadje en strandje in de buurt is niet meer voldoende. Mijn tieners willen actie, dingen doen! Dit jaar zouden we het dus anders aanpakken. Via Alpenreizen een trip naar Slovenië geboekt: Bovec. Een leuk, levendig dorp met heel veel mogelijkheden in de omgeving.

Hoogtepunten in Bovec

We hadden een heerlijk groot appartement in het centrum van Bovec. De eigenaren zijn ontzettend lieve mensen. Ze gaven nog wat tips voor uitstapjes in de omgeving en we mochten gebruik maken van hun tuin. In de schaduw van de 100 jaar oude plataan die daar stond, speelden we zo nu en dan een spelletje kaarten.

Een sprong in het diepe!

De hoogtepunten van deze vakantie waren echter de activiteiten! We begonnen met raften over de prachtige blauwgekleurde rivier de Soča. De volgende activiteit was canyoning. Had ik nog nooit gedaan, dus ik wist niet precies wat ons te wachten stond… Het was heel gaaf! De kinderen vonden het helemaal fantastisch en sprongen en gleden zonder angst door de watervallen naar beneden. We werden weer goed begeleid door een gids.
Na een dag ‘uitrusten’ (lees: een mooie wandeling naar een van de vele watervallen in het gebied) stond ziplinen op het programma.

Canyoning in het groene en ruige Bovec

Hoewel de kinderen canyoning als favoriet bestempelden, stond het ziplinen bij mij met stip op 1! Wat een super mooie ervaring was dat. Met een klein beetje hoogtevrees moest ik echt wel even een drempel over, maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb. De vierde en laatste activiteit in Bovec was mountainbiken. Doordat we een gids mee hadden, kwamen we op prachtige plekken!

Terugblik vakantie Bovec

Het was echt een heerlijke vakantie. Het actieve programma was ons op het lijf geschreven. Het was fijn dat we nog genoeg tijd over hadden om andere leuke dingen te doen en lekker te relaxen in het gezellige Bovec.

Genieten van de watervallen

Dichtbij – ongeveer half uurtje rijden – was het Italiaanse meer Lago del Predil. Prachtig gelegen tussen de hoge bergen… vlakbij dat meer kun je een hele mooie route omhoog: de Mangart. Je denkt onderweg dat er geen eind aan komt (en ik vond het een behoorlijk spannende klim met de auto), maar aangekomen bij het hoogste punt is het pas echt genieten. Wat een uitzicht.
In Kobarid, ook in minder dan een half uur te bereiken, hebben we een museum bezocht over de WO I. Een klein maar leuk plaatsje waar we heerlijk hebben gegeten!

Een actieve vakantie in Slovenië? Ik zeg doen. Echt een aanrader!

Hét ultieme recept voor een relaxte Kerst

Met een verhit hoofd sjouw je de tassen naar de auto. De kerstboodschappen zijn gedaan. Thuisgekomen plof je de tassen in de keuken. Je hoort een scherpe tik en er vormt zich een plasje rondom de tas. Jawel, een van de flessen wijn is verkeerd terecht gekomen op de grond. Moe van het gesjouw graai je de tas leeg om nog zoveel mogelijk etenswaren te redden. Om je vervolgens te bedenken dat je net dat ene onmisbare ingrediënt bent vergeten…

Lees verder Hét ultieme recept voor een relaxte Kerst

James Bond on top of the world

Je zult denken, wat heeft James Bond te maken met de Alpen? De Bond-fans hebben het bruggetje natuurlijk al lang gelegd, want de aankomende James Bond film ‘Spectre’ speelt zich voor een groot deel af in de adembenemende natuur van het Oostenrijkse Tirol! En wie geeft Mr Bond ongelijk om eens een frisse neus te halen in dit winterse wonderland? Maar… of dit nou de reden is dat secret agent 007 een bezoekje brengt aan Oostenrijk? Dat zie je vanaf 29 oktober, als de film in première gaat.
Lees verder James Bond on top of the world

Koeien, Schnitzels en Bier!

Als je mijn vorige blog gelezen hebt, heb je begrepen dat ik sinds kort een koeientrauma heb opgelopen. Desalniettemin komt er een heus ‘koeienevenement’ aan dat ik niet wil missen! De ‘Almabtrieb’  is een traditie die jaarlijks plaatsvindt in de Alpen, waarbij koeien in een optocht door hun boeren naar het dal worden gebracht voor de winter. Dit gaat gepaard met allerlei feesten en vooral veel gezelligheid. Een mogelijkheid voor mij om een uniek feestje ‘van binnenuit’ mee te maken en voor jou een (extra!) reden om in het najaar een tripje naar de Alpen te plannen! Lees verder Koeien, Schnitzels en Bier!