Linz

Linz: dé cultuurmetropool in de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich

Deel dit artikel op social media!

Voorheen stond Linz bekend als een grijze industriestad, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval! Linz heeft zich ontwikkeld tot een prachtige cultuurstad. Gelegen aan de rivier de Donau is Linz daarnaast de hoofdstad van Oberösterreich. Wist je dat deze stad in 2009 is vernoemd tot ‘European Capital of Culture’? Dit heeft ervoor gezorgd dat Linz op alle fronten volop in beweging is geweest. Een van de belangrijkste attracties is het Ars Electronica Center: het museum van de toekomst. Ontdek de bezienswaardigheden, culturele activiteiten en accommodaties voor jouw onvergetelijke stedentrip naar Linz!

Bezienswaardigheden in Linz

Linz heeft vele bezienswaardigheden die je niet mag missen: van modern tot terug in de tijd. Neem in Ars Electronica Center een kijkje in de toekomst met het hele gezin. Schud hier de hand van een robot, ontdek meer over DNA en kloon planten. Bewonder op de Hauptplatz het symbool voor de bevrijding van de stad: het marmeren sculptuur. De Martinskirche bij het Linzer Schloss behoort tot één van de oudste kerken van Oostenrijk. Ook indrukwekkend om te bezoeken is het concentratiekamp Mauthausen Memorial, gelegen vlakbij Linz. Ten slotte is de 539 meter hoge Pöstlingberg een populaire bezienswaardigheid. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht. Daarnaast vind je hier een basiliek die uit de 18e eeuw stamt. Via een ongeveer 4 kilometer lange tramlijn, de Pöstlingbergbahn, is de Pöstlingberg perfect te bereiken!

Ars Electronica Center

Ars Electronica Center Linz

Culturele activiteiten

Linz kent een uitgebreid evenementenprogramma vol met muziek toneel en kunst. Voor muziek en theater ben je in het Brucknerhaus en het Landestheater aan het juiste adres. Daarnaast kun je de hedendaagse kunst in het Offenes Kulturhaus Oberösterreich bewonderen of bezoek de gebouwen van de Oberösterreichische Landesmusea. Vooral de tentoonstellingen mag je zeker niet missen! Bekende evenementen zijn de Linzer Donau Zomer, Linzer Klangwolke en het internationale Brucknerfeest.

Ontspannen in een 4-sterrenhotel tijdens je stedentrip

Verblijf tijdens je stedentrip in een comfortabel 4-sterrenhotel. Hotel Schillerpark ligt midden in het centrum en beschikt over moderne én ruime kamers. Gelegen op steenworpafstand van de bezienswaardigheden én in de meest bezochte winkelstraat van Linz is dit een goede uitvalsbasis tijdens je stedentrip!

Ook Hotel Park Inn is een echte aanrader. Gelegen op loopafstand van de Donau en naast een park is dit een rustige locatie. Daarnaast heeft dit hotel een zeer moderne uitstraling en wordt Hotel Park Inn gekenmerkt door veel gekleurde elementen. Al met al een 4-sterrenhotel op een fijne locatie die van alle gemakken is voorzien. Beide accommodaties zijn inclusief ontbijt, dus na een goede nachtrust en een lekker ontbijt ben je weer helemaal klaar voor een nieuwe dag!

Hotel Park Inn Linz

Hotel Park Inn in Linz

Heb jij Linz al bezocht?

Al met al is er in Linz genoeg te beleven voor het hele gezin of met je partner! Ga op stedentrip en ga cultuur snuiven in deze cultuurstad. Heb je nog vragen over deze bestemming, de accommodaties of ben je misschien benieuwd geworden naar onze actieve vakanties in Oostenrijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want AlpenReizen helpt je graag verder! Stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl of bel naar 010 – 767 00 97 voor hulp en advies.

AlpenReizen nieuwsbrief