Dolomieten

De leukste activiteiten in de Alpen in de zomer

Deel dit artikel op social media!

Een vakantie naar de Alpen suf? Helemaal niet! Ook in de zomer valt er voor jong en oud van alles te beleven in de Alpen. Geen wonder dat de verschillende Alpenlanden steeds populairder worden als bestemming voor de zomervakantie. Je hoeft geen fervent bergwandelaar te zijn om je in de Alpen te vermaken, want het aanbod van activiteiten in de Alpen is groot. Zo kunnen gezinnen met kinderen zich uitleven in een avonturenpark en komen de echte adrenalinejunkies aan hun trekken op een van de ruige rivieren. Lees snel verder om te ontdekken wat er in de zomer allemaal te beleven is in de Alpen.

Maak je wandeltocht spannender

Een van de bekendste activiteiten in de Alpen is natuurlijk bergwandelen. Deze activiteit heeft soms een beetje een suf imago, maar dat is nergens voor nodig. Want met een wandeltocht kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld geocachen, dit is het moderne schat zoeken waarbij je met behulp van GPS op zoek gaat naar een klein doosje wat ergens verstopt ligt. Daarnaast staan er overal in de Alpen speciaal voor gezinnen met kinderen beleveniswandelingen en themapaden uitgestippeld. Tijdens deze wandelingen leer je spelenderwijs meer over de omgeving. Loop bijvoorbeeld de ZirbenPark-Erlebnisweg in het Pitztal in Tirol. Hier ontdek je alles over de bomen die hier groeien. Heb je zin om echt te gaan klimmen en klauteren? Dan is het leuk om in plaats van te gaan wandelen een klettersteig, ook wel via ferrata, af te leggen. Gezekerd met een klimtuigje klauter je over de rotsen en soms zelfs langs watervallen. Overal in de Alpen vind je klettersteig routes van uiteenlopende niveaus. Begin eens met een makkelijke, korte tocht onder begeleiding van een ervaren gids. Heb je al wat ervaring? Huur dan een klettersteig uitrusting zodat je zelfstandig op pad kunt gaan.

Vrouw op klettersteig in rotsen

Klauteren op een klettersteig

Ga op avontuur in een belevenispark

In de Alpen vind je tal van belevenisparken waar jong en oud op avontuur kunnen gaan. Zo zijn er parken die gericht zijn op gezinnen, waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten op de vele speeltoestellen. In de belevenisparken leer je vaak ook nog van alles over de Alpen en de natuur om je heen. Altijd al meer willen weten over marmotten? Bezoek dan Murmliwasser in Serfaus. Aan de hand van verschillende interactieve stations leren de kinderen van alles over dit schattige bergdiertje. Je kunt er zelfs in het hol van een marmot kruipen! Voor gezinnen met tieners en de echte adrenalinejunkies is een bezoek aan Area 47 in Oetz zeker de moeite waard. In dit grote avonturenpark kun je mountainbiken, wakeboarden, raften, en nog veel meer! Of laat je bij ‘blobbing’ vanaf een enorm luchtkussen de lucht in lanceren, om vervolgens met een sierlijke boog in het water te belanden. Klimmen je kinderen graag in bomen en slingeren ze het liefst aan touwen heen en weer? Ga dan naar een van de vele klimparken, hier vind je tussen de bomen allerlei parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraden.

Rafting Area 47 Oetz

Rafting bij Area 47 in Oetz

Kies voor actie op het water

Ben je een echte waterrat? Ook dan zul je in de Alpen aan je trekken komen. Tal van ruige rivieren banen zich al slingerend een weg tussen de bergen door. Een van de bekendste bestemmingen voor watersporters is toch wel de smaragdgroene Soča rivier in Slovenië. Adrenalinejunkies kiezen hier voor rafting of canyoning, dit is een spectaculaire watersport die wordt beoefend in een kloof waarbij de natuur als glijbaan gebruikt wordt. Of kies voor een vakantie aan een meer. De prachtige meren in het Oostenrijkse Karinthië lenen zich perfect voor een actieve zomervakantie. Hier kun je zwemmen, waterskiën, zeilen of gewoon lekker ontspannen op een van de vele zandstranden. Niet zo’n zin om nat te worden? Dan kun je heerlijk flaneren over de boulevard van het mondaine Velden aan de Wörthersee. En bij slecht weer zoek je gewoon een binnenzwembad op, waar je altijd een heerlijke duik kunt nemen.

Soca Rivier

De smaragdgroene Soča rivier

Mis je de winter? Ga zomerskiën!

Een van de meest bijzondere activiteiten in de Alpen in de zomer is toch wel het zomerskiën. Op de hooggelegen gletsjers van de Alpen vind je de eeuwige sneeuw, waardoor op sommige plekken zelfs het hele jaar door geskied kan worden. Dit kan bijvoorbeeld op de Hintertuxer gletsjer bij Mayrhofen. Naast het skiën valt hier nog veel meer te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de ijsgrot, waar je zelf met een kajak doorheen kunt varen. Doordat de temperaturen gedurende de dag oplopen kun je het beste ’s ochtends vroeg gaan zomerskiën. Zo houdt je ’s middags nog voldoende tijd over voor andere activiteiten in de Alpen. Wat dacht je van een van de activiteiten hierboven?

Heb je zin gekregen in deze activiteiten in de Alpen?

Veel van deze activiteiten kun je beoefenen op verschillende plekken in de Alpen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een geheel verzorgde 8-daagse Outdoor Active vakantie te boeken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief