Gardameer

Gardameer: ‘La Dolce Vita’ onder de Italiaanse zomerzon

Deel dit artikel op social media!

Gelegen in een schilderachtig berglandschap vind je het grootste meer van Italië: het Gardameer. Het Gardameer ligt aan de rand van de Italiaanse Alpen en wordt ook wel het schoonste meer van Italië genoemd. Beleef hier een onvergetelijke vakantie met het hele gezin of met z’n tweeën. Geniet van de warme Italiaanse zon tussen de citroenbomen, olijfgaarden en cipressen. In en rondom het Gardameer voelen zowel actieve vakantiegangers als zonaanbidders zich al snel thuis. Niet voor niets is het Gardameer sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming! Ga jij deze zomer genieten van de Italiaanse zon?  

Activiteiten in en op het meer

Het Gardameer staat garant voor waterpret in de Italiaanse Alpen. De zuidwest kust staat bekend als badplaats voor strandgangers en zonaanbidders. Daarnaast staat het noorden bekend als dé plek voor zeilers en windsurfers, maar je vindt hier ook de bergliefhebbers. Liggend op de rand van de Italiaanse Alpen, biedt deze regio een perfecte uitvalsbasis om een berg- en zonvakantie te combineren! Neem een ontspannen duik in het water of ga voor avontuur. Ontdek de onderwaterwereld al snorkelend of duikend en peddel in een kajak over het meer. Ga daarnaast heerlijk zeilen of windsurfen. Je zult zeker niet de enige zijn, want het Gardameer is een perfecte locatie voor een actieve en ontspannen vakantie.

Windsurfers op meer in de bergen

Windsurfen op het Italiaanse Gardameer

Authentieke dorpjes aan het Gardameer

Rondom het meer vind je een verzameling van authentieke Italiaanse dorpjes. Deze dorpjes hebben allen een eigen karakter en verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld in Sirmione het Castello di Sirmione met een indrukwekkende entree. Ga daarnaast naar Riva del Garda om ultiem te genieten van de watersportmogelijkheden bij en op het Gardameer. Ook Peschiera del Garda is zeker het bezoeken waard. Dit stadje heeft een historisch centrum vol met terrasjes, barretjes en winkeltjes en wordt omringd door eeuwenoude stadsmuren. Tip: laat de auto staan en verplaats je van het ene dorpje naar het andere met de (veer)pontjes, die de hele dag af en aan varen.

Authentieke dorpjes aan het meer

Authentieke dorpjes aan het meer

Actieve gezinsvakantie

Naast de mogelijkheden bij het water en de lieflijke dorpjes, is er nog veel meer te beleven bij het Gardameer. Leef je uit tijdens een actieve gezinsvakantie in Italië. Ga rotsklimmen en abseilen in Arco of paragliden vanaf de Monte Baldo-bergketen. Geniet daarnaast van mooie wandel- en fietsroutes rondom het meer. Wandel en fiets door de bergen en geniet van een indrukwekkend uitzicht over het meer. Ontdek ook de frisgroene bossen rondom het meer, bijvoorbeeld bij Rocca di Manerba.

Mountainbiken met kinderen in de Alpen

Op de fiets de omgeving verkennen

Ontspannen zomervakantie

Ook voor een ontspannen zomervakantie ben je bij het Gardameer aan het juiste adres. Heerlijk ontspannen aan het water of op een terrasje. Geniet van een goed glas Italiaanse wijn met een overheerlijk vers visje of een Italiaanse houtoven pizza. Neem als toetje echt Italiaans schepijs. Daarnaast kun je vanuit het Gardameer gemakkelijk een uitstapje maken naar een andere stad. Bezoek gemakkelijk Verona, Venetië én Milaan. Ga lekker een dagje shoppen in Milaan of kies voor sightseeing in het wereldberoemde Venetië.

Venetië

AlpenReizen nieuwsbrief