Brixental: ontspannen, ontdekken en culinair genieten

Deel dit artikel op social media!

Het Brixental ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Dwars door het dal stroomt de rivier de Brixentaler Ache. Het Brixental is een waar paradijs voor sportliefhebbers en gezinnen. Het dal heeft in de winter en zomer tal van mogelijkheden: van actief tot helemaal ontspannen. Daarnaast staat het Brixental bekend als een populaire bestemming voor wie van lekker eten houdt. Ontdek hier de lokale producten in de traditionele hutten en restaurants. Bezoek ook de kruidentuinen, schnaps-distilleerderijen en kaasboerderijen in de omgeving! Neem jij samen met ons alvast een kijkje in het Brixental?

Beleef het Brixental in de winter

Vanuit het Brixental heb je toegang tot twee uitgestrekte skigebieden: SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kirchberg-Kitzbühel. Wist je dat SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk is? Het gebied telt maar liefst 279 kilometer aan pistes en beschikt over 90 liften. Onderschat het skigebied Kirchberg-Kitzbühel niet, het is kleiner met 170 kilometer aan pistes, maar ook hier heb je volop sneeuwpret. Er zijn pistes voor beginners en gevorderden, zoals de wereldberoemde Streif. Raas daarnaast de berg af met drie rodelbanen of trek de sneeuwschoenen aan en ga op pad.

Wintersport in het Brixental

Wintersport in het Brixental

Ontdek het Brixental in de zomer

Het Brixental biedt in de zomer tal van mogelijkheden voor jong en oud. Trek met het hele gezin de bergen in en ontdek de verschillende familiewandelingen. Kinderen kunnen zich onderweg uitleven in verschillende speelplaatsen. Daarnaast zijn er verschillende avonturenparken aangelegd waar je veel leert over de natuur en de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het Alpinolino Avonturenpark in Westendorf. Pak ook de fiets of mountainbike om de omgeving te ontdekken. Sla ook een bezoekje aan de Filzalmsee niet over en oefen je swing op een van de vele golfbanen in het dal.

Golfen in het Brixental

Golfen in het Brixental

Populaire plaatsen in het Brixental

Het Brixental staat bekend om de plaatsen Brixen im Thale, Kirchberg in Tirol en Westendorf. In Brixen im Thale leven fietsers zich helemaal uit. Er ligt maar liefst 400 kilometer aan mountainbikepaden en ook voor e-bikers zijn zeer veel voorzieningen getroffen, zoals oplaadpunten. Kirchberg in Tirol staat bekend om de jaarlijkse evenementen en Westendorf is in de zomer een waar walhalla voor golfers.

Brixen im Thale

Middenin het Brixental ligt het oudste dorp van het dal: Brixen im Thale. Daarnaast beleef je hier van alles met het hele gezin! Ga voor waterpret naar de Filzalmsee in Hochbrixen en kinderen kunnen helemaal losgaan in de speeltuin. Ontdek daarnaast verschillende themawandelingen, zoals de Riesenspaß, Riesenweg en Riesenwald (reuzepret, reuzepad en reuzebos). Neem ook deel aan de wekelijks georganiseerde fakkelwandelingen door het Brixental. Daarnaast wordt er jaarlijks een speciaal evenement georganiseerd in augustus in Brixen im Thale: Berglichten. Tijdens Berglichten worden kunstwerken van fakkels op de weides gemaakt en in de avond aangestoken. Een prachtig traditioneel schouwspel op de bergweiden.

De omgeving verkennen met een e-bike

De omgeving verkennen met een e-bike

Kirchberg in Tirol

Geniet in Kirchberg op een ontspannen manier van de bijzondere natuur en de verfijnde keuken. Kenmerkend is het middeleeuws kerkje in het midden van het dorp. Bezoek rondom het kerkje de vele winkeltjes, restaurants en uitspanningen. Ontdek tijdens een dorpswandeling de leukste plekjes van het dorp en leer meer over de geschiedenis Kirchberg. Wil je weten wat voor heilzame bestanden er in kruiden zitten? Loop dan de kruidenwandeling. Een aanrader is om dit dorp in augustus te bezoeken! Kirchberg wordt dan opgefleurd met zo’n 500.000 bloemen tijdens het bloemencorso. Wist je dat hier daarnaast het beroemde KitzAlpBike wordt georganiseerd? Dit meerdaagse mountainbike event is een van de hoogtepunten van het jaar!

Bloemencorso in Kirchberg

Bloemencorso in Kirchberg

Westendorf

Gelegen op een zonnig plateau ligt Westendorf. Het knusse centrum is omringd door indrukwekkende bergen. Leef je hier zowel in de zomer als winter uit. Ga skiën, wandelen, mountainbiken en kom helemaal tot rust. Westendorf en haar nabije omgeving staan wereldwijd bekend als populaire golfbestemming. In de directe omgeving zijn maar liefst 4 golfbanen te vinden en binnen een straal van 25 kilometer vind je er nog 6! Geniet van het afwisselende, adembenemende landschap terwijl je hier je handicap verbetert. Neem deel aan de rondleiding in het dorp langs de kaasboerderij voor een proeverij en sluit deze af met en glaasje ( of meer ) schnaps. Bezoek ook de schattige kapelletjes, pelgrim kerkjes en boerderijen in Westendorf. Daarnaast is het een perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. Ga naar het Alpinolino Avonturenpark en ontdek meer over de natuur en dieren in de Alpen.

Alpinolino Avonturenpark Westendorf

Alpinolino Avonturenpark Westendorf

Zin in een vakantie in het Brixental?

Interesse in een vakantie naar het Brixental? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 010 – 767 00 97 of te mail naaren info@alpenreizen.nl. Wij helpen jou graag verder met het uitdenken van jouw ultieme vakantie in het Brixental.

AlpenReizen nieuwsbrief