canyoning

Beleef een actieve vakantie in Karinthië

Deel dit artikel op social media!

Door het afwisselende landschap is Karinthië de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. In deze Oostenrijkse deelstaat vind je prachtige bergen en helderblauwe meren. Wandelen, raften en waterskiën – in Karinthië kan het allemaal. Wij lichten een aantal van de mogelijkheden voor een actieve vakantie in Karinthië uit.

Wandelen in Karinthië

Karinthië heeft een groot aanbod aan wandelroutes. Wandel bijvoorbeeld door het Biosfeerreservaat Nockberge. Dit beschermde gebied staat bekend om haar afgeronde bergtoppen. Stap in Bad Kleinkirchheim in de lift en je staat zo midden in de natuur. Het project nock/art heeft hier zes wandelroutes uitgestippeld. Deze routes nemen je mee langs kunstobjecten midden in de natuur. De 7 kilometer lange Nockberge Biosphärenpark ronde begint bij het bergstation van de Brunnach lift. Heb je meer tijd? Dan kun je een deel van de Alpe Adria Trail lopen. Deze tocht van 43 etappes neemt je mee door drie landen. Maak tijdens de Alpe Adria Trail Huttentocht kennis met het bergleven in Karinthië. Of kies voor de 3 Nations Trail, dan wandel je in 8 dagen niet alleen door Karinthië, maar ook door Slovenië en Italië.

Avonturen voor het hele gezin

Karinthië is een ideale bestemming voor gezinnen. Dankzij het grote aanbod aan activiteiten zullen de kinderen zich hier geen moment vervelen. Bezoek bijvoorbeeld de houten uitkijktoren op de Pyramidenkogel. Na het genieten van het uitzicht zoef je met de glijbaan zo weer naar beneden. Of ga op ontdekkingstocht in de natuur. Familiewandelingen zoals de Fuchsfährte zijn ideaal voor jongere kinderen. Tijdens deze wandeling in de buurt van de Faakersee help je vos Fidelius om gans Frida te vinden. Onderweg leer je van alles over de natuur, planten en dieren. Ten slotte hebben we speciaal voor gezinnen die van actie en avontuur houden de Outdoor Active Karinthië samengesteld. Tijdens deze week vol avontuur ga je rodelen, raften én bezoek je een avonturenpark. Dit is gegarandeerd een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin!

Actief op en rond het water

Als waterrat kun je in Karinthië je hart ophalen. Deze deelstaat staat namelijk bekend om haar vele meren. Op en rondom deze meren worden talloze activiteiten aangeboden. Ga bijvoorbeeld waterskiën op de Millstättersee. Wil je kennis maken met de onderwaterwereld? Dan kun je hier leren duiken. Na afloop is het heerlijk bijkomen op één van de vele brede stranden. Doe je het liever wat rustiger aan? Maak dan een tochtje over de Ossiacher See met de MS Ossiach. Of bezoek het mondaine Velden aan de Wörthersee. Hier is het heerlijk flaneren over de boulevard aan het meer. Voor kinderen is een tochtje met het piratenschip ‘Black Pearl’ een fantastische belevenis. Deze boot vertrekt vanuit Seeboden voor een avontuur op de Millstättersee.

Meer in bergen

De Faakersee, één van de vele meren van Karinthië

Zin gekregen in een actieve vakantie in Karinthië?

AlpenReizen biedt tal van actieve vakanties in Karinthië. Loop een deel van de Alpe Adria Trail, of geniet met het hele gezin van een week vol actie. Iets anders in gedachten? Wij stellen graag een vakantie op maat voor je samen. Meer weten? Bel ons voor meer informatie of vragen gerust op 010 – 767 0097 of mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief