Deze 3 plaatsen aan het Gardameer mag je niet missen!

De Alpen: dé perfecte bestemming voor de meivakantie

Deel dit artikel op social media!

Heb je zin om in de meivakantie op pad te gaan maar weet je nog niet waar naar toe? De Alpen bieden tal van mogelijkheden – van skiën op een gletsjer in Oostenrijk tot genieten van de zon aan het Italiaanse Gardameer. En omdat het hoogseizoen nog niet is begonnen voelt het af en toe alsof je dit prachtige gebied voor jezelf hebt.

Wandelen in de Alpen in mei

Ja, ook in mei kun je in de Alpen gaan wandelen! Doordat er in de hoger gelegen gebieden nog sneeuw ligt is de keuze aan wandelgebieden wel iets beperkter. Kies voor een lager gelegen gebied, zoals het dorp Kirchberg in Tirol. In dit wandelparadijs geniet je van de prachtige vergezichten op de imposante rotsformaties van de Wilder Kaiser. Daarnaast is het vanaf mei ook weer mogelijk om een tocht te maken op het zuidelijke deel van de Alpe Adria Trail, een afwisselende wandelroute van 43 etappes door Oostenrijk, Italië en Slovenië.

Kirchberg

Rondom Kirchberg kan je prachtig wandelen

Zomerskiën op een gletsjer

Wil je nog geen afscheid nemen van de winter? Geen zorgen, ook in de meivakantie kun je op diverse plekken in Oostenrijk nog gaan skiën! In dit geval ski je meestal op een gletsjer, zoals de Hintertuxer gletsjer bij Mayrhofen of de Kitzsteinhorn bij Kaprun. Daarnaast kun je vanuit Mayrhofen en Kaprun tal van andere uitstapjes maken. Wat dacht je van een bezoek aan de hoogste waterval van Oostenrijk in Krimml?

Op avontuur in Val di Sole

De Italiaanse Dolomieten zijn de ideale bestemming voor een actieve vakantie voor het hele gezin. Onze Outdoor Active vakantie in het zonnige Val di Sole is speciaal ontwikkeld voor gezinnen en staat bol van de avontuurlijke activiteiten. Raften, tokkelen en een mini-huttentocht – tijdens deze vakantie komt iedereen aan zijn trekken. Omdat de meeste activiteiten een dagdeel in beslag nemen is er ook genoeg tijd om te ontspannen bij de agriturismo waar jullie verblijven.

Relaxen aan het Gardameer

Doe je het liever wat rustiger aan? Het Gardameer is dankzij haar ligging aan de rand van de Alpen de ideale bestemming om een berg- en zonvakantie te combineren. Geniet van het echte Italiaanse leven met een goed glas wijn en een verse pizza uit de houtoven. En heb je toch behoefte aan wat meer spanning, ga dan klimmen of paragliden. Ook een bezoekje aan de prachtige steden Milaan en Venetië behoort tot de mogelijkheden.

In de meivakantie naar de Alpen?

Een actieve vakantie in de bergen, een week ontspannen aan het Gardameer of een combinatie van allebei. Alles kan! Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons voor meer informatie of vragen gerust op 010 – 767 0097 of mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief