Huisje in bos bij meer

Alpe Adria Trail: een onvergetelijke wandelvakantie door Oostenrijk, Italië én Slovenië

Deel dit artikel op social media!

De Alpe Adria Trail is een wandelroute door Oostenrijk, Italië en Slovenië die uit 43 etappes bestaat. De route begint bij de Grossglockner in Oostenrijk en eindigt bij de azuurblauwe Adriatische Zee in Muggia, Italië. Een bijzondere belevenis! Heb jij zin om deze uitdaging aan te gaan? Of misschien een deel van dit avontuur? Ontdek de mogelijkheden van de Alpe Adria Trail.

Waarom de Alpe Adria Trail lopen?

Deze ontdekkingsreis vol afwisseling gaat door maar liefst 3 landen. Geniet van de adembenemende natuur en maak kennis met verschillende culturen. De route begint aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner. Vanuit hier wandel je naar het eindpunt: de Adriatische Zee in Italië. Geniet onderweg van hemelse uitzichten, schitterende meren en ook van de reusachtige bergen. De etappes variëren van 5 tot 8 uur wandelen. Maak daarnaast onderweg ook een pitstop bij de bergrestaurantjes om even op te laden. De Alpe Adria Trail is een ervaring die je gegarandeerd nooit meer zult vergeten!

Alpe Adria Trail Infopoint

Alpe Adria Trail Infopoint

Kortere varianten van de Alpe Adria Trail

Houd jij van wandelen door de ongerepte natuur? Zijn 43 etappes  een beetje te veel van het goede? Ga dan voor een kortere versie! Kies bijvoorbeeld voor de Hohe Tauern Panorama Trail, de 3 Nations Tour of de Slovenia & Friuli Trail. Daarnaast is het ook mogelijk je eigen wandelvakantie samen te stellen.

Hohe Tauern Panorama Trail

De Hohe Tauern Panorama Trail is een 9-daagse wandelvakantie waarbij de eerste 7 etappes worden gelopen. Deze wandeling loopt door de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, beginnend bij Heiligenblut en eindigend in Obervellach. In totaal leg je tijdens deze unieke wandelervaring 112,3 kilometer af. Geniet onderweg van de adembenemende natuur van het National Park Hohe Tauern. Het is een leuke uitdaging tijdens een gezinsvakantie. Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, mits fit genoeg om 4,5 tot 8,5 uur per dag te (berg)wandelen. Ook kan alles naar wens worden aangepast. Onderweg hoef je ook geen bagage mee te sjouwen, want het vervoer wordt voor je geregeld. Kies daarnaast uit verschillende mogelijkheden voor accommodaties en verblijf. Overnacht in een eenvoudige accommodatie met logies en ontbijt of middenklasse hotel op basis van half pension.

Hohe Tauern Panorama Trail

Hohe Tauern Panorama Trail

3 Nations Tour

De 3 Nations Tour begint en eindigt in het Oostenrijkse Villach. Tijdens deze 9-daagse wandelvakantie geniet je in 7 etappes van het Oostenrijkse Karinthië, het Italiaanse Friuli-Venezia Giulia en de Julische Alpen in Slovenië. Ontdek tijdens deze 123 kilometer lange wandelroute de natuur van de 3 landen en bewonder ook unieke plaatjes. Geniet bijvoorbeeld van het sfeervolle en historische stadje Tarvisio in Italië.  Tijdens deze 3 Nations Tour wandel je per dag zo’n 6 tot 8 uur. Ook met kinderen vanaf 12 jaar die een goede conditie hebben is dit een erg leuke wandeltocht. Mocht je een rustdag willen inplannen, dan is Tarvisio zeker een aanrader! Je kunt de 3 Nations Tour ook in een korte variant wandelen: 3 Nations Mini trail.

3 Nations Tour

3 Nations Tour

Slovenia & Friuli Trail

De Slovenia & Friuli Trail is ook een echte aanrader voor liefhebbers van magische natuur en culinair genot. Tijdens deze 9-daagse wandelvakantie worden etappe 23 tot en met 28 gelopen. De route gaat van Kransjka Gora naar Cividale del Friuli. In totaal is deze wandeling 127,9 kilometer lang. Deze wandeling leidt je door prachtige landschappen. Bewonder de Virje waterval, de Bovec vallei en ook de smaragdgroene Soča rivier. Deze etappes zijn misschien wel de mooiste van allemaal. Wandel door het beroemde Triglav Nationaal Park en bezoek daarnaast de pittoreske dorpjes. Het Italiaanse stadje Cividale del Friuli staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker het bezoeken waard! Slovenië is wellicht een van de mooiste, onontdekte pareltjes van de Alpen. Wandel met deze route 6 tot 8 uur per dag. Ook met kinderen vanaf 12 jaar die fit genoeg zijn een indrukwekkende uitdaging!

Cividale del Friuli

Cividale del Friuli

Alpe Adria Trail op maat

AlpenReizen is de officiële partner van de Alpe Adria Trail in Nederland. Dankzij de samenwerkingen met lokale partners zijn er vele mogelijkheden. Overnachtingen in comfortabele accommodaties, bagagetransport en transfers kunnen geregeld worden. De Alpe Adria Trail kan dan ook geheel worden samengesteld op basis van je eigen wensen. Liever een simpele accommodatie of juist wat meer comfort? Overnachten op basis van logies en ontbijt of half pension? Alle 43 etappes wandelen of een bepaald deel? Het kan allemaal met de Alpe Adria Trail op maat!

Alpe Adria Trail

Alpe Adria Trail

Begeleiding tijdens de tocht

De Infopoints geven aan het begin en aan het einde van iedere etappe gedetailleerde informatie over de bijzonderheden onderweg en op de locatie. De route wordt aangegeven met het officiële logo.  Wil je de route volgen en informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt? Dan is het zeker een aanrader om de Alpe Adria app op je telefoon te downloaden! Met deze applicatie krijg je onderweg goede begeleiding en verdwaal je niet. Deze informatie is in het Engels en ook in het Duits beschikbaar.

Bewegwijzering Alpe Adria Trail

Bewegwijzering Alpe Adria Trail

Ervaring met de Alpe Adria Trail

In 2016 werden voor het eerst alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail door een Nederlander gelopen. Ivo Loomans ging via AlpenReizen de uitdaging aan van 5 juli tot 20 augustus 2016. Ben je benieuwd naar zijn avontuur en ervaringen tijdens deze wandeltocht? Ivo heeft fotoblogs bijgehouden en deelt zo zijn ervaringen van alle 43 etappes!

Het startpunt van de Alpe Adria Trail met het uitzicht op de Grossglockner

Het startpunt van de Alpe Adria Trail met het uitzicht op de Grossglockner

Heb jij ook al zo’n zin om deze unieke wandelervaring aan te gaan?

Zoals je hebt gelezen zijn er vele mogelijkheden met de Alpe Adria Trail. Deze wandelvakantie kan ook geheel op maat worden samengesteld. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van deze unieke wandeltocht? Laat ons weten hoe jij deze wandelvakantie voor je ziet en wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt! Bel voor ons voor meer informatie of vragen gerust op 010 – 767 0097 of mail naar info@alpenreizen.nl. Bekijk daarnaast de volgende video en geniet alvast van de Alpe Adria Trail:

https://www.youtube.com/watch?v=SownPSidwy4

AlpenReizen nieuwsbrief