Daken van huizen bij blauwe zee

Alpe-Adria-Trail etappe E37 – San Dorligo della Valle / Dolina naar Muggia

Met het eindpunt van de Alpe Adria Trail in het vooruitzicht, begint deze laatste etappe in de Rosandra vallei en loop je door de omgeving van San Dorligo Della Valle, over met name  de minder bezochte paden en omringd door de typische vegetatie van deze regio. Voorbij het dorp Cattinara verandert de ondergrond en is het landschap zachter. In de vallei van de Rio Ospo vinden we het rustige en prachtige landschap van de biotoop Laghetti delle Noghere. Als de glooiende heuvels bij Muggia uiteindelijk worden bereikt, wordt het echt aftellen tot het eindpunt, waarmee tevens een eind komt aan een prachtige wandelreis, maar bovenal een geweldige en onvergetelijke ervaring!

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-e37-route
Etappe E37 (43e van de 43) op de kaart. Afstand: 13,7 km. Wandeltijd: 4u30min
alpe-adria-trail-etappe-e37-1-vertrek-trieste
Vertrek vanuit Triëste voor de laatste etappe naar Muggia!
alpe-adria-trail-etappe-e37-2-laatste kilometer
De allerlaatste kilometer…..
alpe-adria-trail-etappe-e37-3-muggia
Aankomst in Muggia!
alpe-adria-trail-etappe-e37-4-eindpunt
De Alpe Adria Trail zit erop!!!!! Ik ben vanaf de Großglockner tot Muggia gelopen!
alpe-adria-trail-etappe-e37-6-einde-alpe-adria-trail
Bijna 800 km en ruim 32.000 hoogtemeters! Ik voel voldoening, trots maar ben ook opgelucht dat het erop zit! En tegelijkertijd ook al een beetje weemoed. Het zal er allemaal bij horen… 😅
alpe-adria-trail-etappe-e37-5-muggia-kamer-zeezicht
Ga ik nu genieten van mijn kamer met zeezicht!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen is een online reisorganisatie, die je een zorgeloze en onvergetelijke tijd in de bergen laat beleven! Vanuit onze passie voor de bergen willen we iedereen inspireren met ons vernieuwende aanbod.

5 thoughts on “Alpe-Adria-Trail etappe E37 – San Dorligo della Valle / Dolina naar Muggia”

 1. Ik heb genoten van je reisverslag.
  Mijn plan is om deze voetreis in juli 2018 te gaan ondernemen.
  Ik zou het erg op prijs stellen om nog wat ervaringen te delen aan een beginnende lange afstandsloper. Zoals bagage wel/niet vooruit laten brengen, gps of kaarten nodig, totale kosten ongeveer, etc..

  Bvd!

  Dick

  1. Hoi Dick,

   Goed om te horen dat je genoten hebt van mijn reisverslag.

   Ik heb alle accommodaties (merendeel halfpension) incl. bagagevervoer via Alpenreizen geboekt en dat is me erg goed bevallen. Alpenreizen kan je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden (van basic tot luxe) en de kosten vertellen.

   Als lange afstandswandelaar is het uiteraard van belang om fysiek goed voorbereid te zijn. Zelf heb ik veel gewandeld en hardgelopen in de aanloop naar de trail. Hou er echter ook rekening mee dat de trail mentaal uitdagend kan zijn, zeker als je een langere periode geen aanspraak hebt van andere wandelaars. Daarnaast kan de hitte je parten spelen. Een pet en voldoende water zijn geen overbodige luxe.

   Voor wat betreft het materiaal adviseer ik een navigatiesysteem, stevige & ingelopen wandelschoenen met goede wandelsokken en een goede rugzak met waterreservoir.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

   Vriendelijke groet & succes alvast!

   Ivo

 2. Dank je voor je verslag Ivo! Echt heel mooi en inspirerend. Wat gaaf lijkt mij dit!! Dus op de planning voor volgend jaar?
  – Nu nog een maatje vinden om mee te gaan lopen. Alleen in de bergen lopen lijkt mij toch niet verstandig.
  – Daarnaast een grote periode vrij hebben om dit te kunnen lopen, want ik weet niet of ik ook meer dagen nodig zal hebben, dan jij.

  groetjes
  Louise

  1. Hoi Louise, ben je er aan uit gekomen om een wandelmaatje te vinden? Ivo heeft deze tocht toen alleen gewandeld, maar ik kan me voorstellen dat je dat niet prettig vindt. Je kunt ook deel etappes lopen van de tocht, zodat je minder vrije dagen hoeft op te nemen. Mocht je meer info willen, neem gerust contact met ons op. Groetjes, Fanny – Team AlpenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *