Alpe-Adria-Trail etappe E20

Alpe-Adria-Trail etappe E20 – Ossiach naar Velden

De 20e etappe is een prachtige route van de Ossiacher See naar de Wörthersee, wat concreet inhoudt dat je over de Ossiacher Tauern wandelt vanaf het meest visrijke meer naar het grootste, meest bekende en mooiste meer van Karinthië. Ook historisch interessant, aangezien je regelmatig over paden loopt, die dateren uit de Romeinse tijd.

Ivo Loomans is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan om van 5 juli tot 20 augustus 2016 alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail te wandelen. Met zijn fotoblogs neemt hij ons mee tijdens deze bijzondere tocht en deelt hij zijn ervaringen. 

alpe-adria-trail-etappe-20-route
Etappe E20 (20e van de 43) op de kaart. Afstand: 16,9 km. Wandeltijd: 6u15min.
alpe-adria-trail-etappe-20-ossiacher-see
Ossiacher See in alle vroegte
alpe-adria-trail-etappe-20-ossiacher-schlucht
Lekker klauteren langs de Ossiacher Schlucht, gelegen tussen de Rappitsch en de Tauernteich, met onderweg verfrissende bergbeken
alpe-adria-trail-etappe-20-bos
Door de bossen naar Oberdorf
alpe-adria-trail-etappe-20-tauernteich
Aangekomen bij de Tauernteich
alpe-adria-trail-etappe-20-kerk
Alle Einkehrmöglichkeiten (=waar je onderweg wat kunt eten): “Montag = Ruhetag” 🙁
alpe-adria-trail-etappe-20-ruine
“Einsturzgefahr” bij Schloss Hohenwart. In vroeger tijden een kasteel, maar tegenwoordig niet meer dan een vervallen ruïne, welke bekendstaat als ‘Schwarze Schloss’, het zwarte kasteel
alpe-adria-trail-etappe-20-hert
Hert gespot!
alpe-adria-trail-etappe-20-selfie
Na een leuke gevarieerde wandeling aangekomen bij mijn eindpunt voor vandaag: Velden!

Als officiële partner in Nederland van de Alpe Adria Trail helpt AlpenReizen bij het organiseren van deze meerdaagse wandeling: zorgeloos, stap voor stap en afgestemd op individuele wensen. Voor meer informatie of reserveringen: info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen is een online reisorganisatie, die je een zorgeloze en onvergetelijke tijd in de bergen laat beleven! Vanuit onze passie voor de bergen willen we iedereen inspireren met ons vernieuwende aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *